logo logo
Fotbal flash

Victorie record a Portugaliei în partida cu Luxemburg, în grupa J, a preliminariilor EURO 2025

12 septembrie 2023

 

Card image

Luni, pe Estádio Algarve din localitatea portugheză Faro Loulé, într-o partidă din cadrul grupei J, a preliminariilor EURO 2024, Portugalia a surclasat Luxemburg, scor final 9-0 și ajunge la un număr de 24 goluri marcate și niciunul primit, după 6 etape disputate.

Atacantul Portugaliei, Cristiano Ronaldo, care este și golgheterul echipei în această campanie de calificare, cu 5 goluri, nu a făcut parte din lotul de jucători pentru această partidă, fiind suspendat o etapă, datorită cartonașelor galbene primite.

Golurile Portugaliei, au fost marcate de: Gonçalo Inácio 12', 45'+3, Gonçalo Ramos 18', 34', Diogo Jota 58', 78', Ricardo Horta 67', Bruno Fernandes 83' și João Félix 88, practic în prima repriză s-au marcat 4 goluri, iar în repriza secundă, 5 goluri.

Jucătorii Portugaliei, conduși de pe bancă de Roberto Martínez, au etalat un fotbal excelent, cu joc de pase, în general la firul ierbii și în regim de mare viteză, pe tot parcursul meciului și nu și-au slăbit adversarul din pressing în nici un moment, câștigând multe mingi în terenul acestora.

Partida ar trebui să fie urmărită de multe ori, ca un material didactic și de jucătorii Naționalei României, în frunte cu selecționerul Edi Iordănescu, poate au ce învăța și să pună în practică, cel puțin un sfert din jocul tehnic și tactic al portughezilor.

Declarația lui Roberto Martínez, antrenorul Portugaliei, după victoria cu Luxemburg

După victoria categorică cu Luxemburg, Roberto Martínez, antrenorul Portugaliei, a declarat conform site-ului UEFA.com, următoarele: „Pentru mine, a fost continuitatea muncii din pregătirea meciului, care a început luni. A trebuit să ne îmbunătățim după meciul cu Slovacia, deoarece am avut mai mult timp cu jucătorii. Astăzi, a fost un aspect satisfăcător faptul că și la 4-0 sau 5-0, echipa a continuat să joace la fel ca și cum ar fi fost 0-0. Când obții asta, îți arată valorile jucătorilor și că respectul față de echipă este esențial. Am lucrat în acest sens, deoarece știm că a rămâne neînvinși, este întotdeauna dificil, dar este ceva ce poate fi realizat. Când vezi munca la antrenamente și angajamentul jucătorilor, sunt foarte mulțumit de atitudinea lor. Când se întâmplă acest lucru, ne putem aștepta la acest tip de rezultate, deoarece calitatea lor, după cum știe toată lumea, este la cel mai înalt nivel."

Luc Holtz, selecționerul Luxemburgului, a declarat după acest eșec dezastuos, conform aceleiași surse: „Sunt atât de multe cuvinte, pe care le pot folosi după meciul din această seară, îndurerat, dezamăgit. Sentimentul este teribil. Nu am fost suficient de buni în jocul nostru, nimic nu a funcționat, nici din punct de vedere tehnic, nici din punct de vedere al vitezei. Nu am fost buni în toate zonele jocului. Am spus deja că nu mă bazez pe niciun punct astăzi, dar fiecare meci este o oportunitate. După un joc ca acesta, primul lucru este dezamăgirea și frustrarea absolută. Am fost total depășiți. Mai avem două meciuri foarte importante în octombrie.”

Autor, Alexandru Neata

Comentarii:
Publicitate,

 

Conferința de presă a lui Gheorghe Hagi și Ionuț Larie, înaintea returului cu Flora Tallinn

 

Card image