../Imagini-07-2020/Austria-Romania-2-3

Victorie extrem de importantă a României cu Austria, după un joc tactic excelent

București, 08 Septembrie 2020

După egalul nemeritat de acasă două puncte cu Irlanda de Nord, disputat vineri pe Arena Națională, selecționerul Echipei Naționale a României, Mirel Rădoi a schimbat tactica pentru partida din deplasare cu Austria, disputată luni pe Wörthersee Stadion, din Klagenfurt, efectuând câteva schimbări de jucători esențiale, destul de inspirate.

Astfel, printre cele mai importante mutări, exact ca pe o tablă de șah, a fost titularizarea lui Florinel Coman, a lui Ciprian Deac, care din păcate a părăsit terenul accidentat, încă din prima repriză, a lui Alexandru Crețu, Ovidiu Burcă și Dragoș Grigore. Au fost ținuți pe bancă Ianis Hagi, Pușcaș, Cicâldău, Toșca și Hanca.

Pentru România, au înscris Denis Alibec, '3, Dragoș Grigore, '51 și Alexandru Maxim, '70, respectiv, Christoph Baumgartner, '17 și Karim Onisiwo, '81, pentru Austria. De precizat faptul că după ce scorul devenise 3-2, Mirel Rădoi a trimis unor jucători bilețele, schimbând tactica din nou pentru minutele rămase, astfel că din acel moment, România s-a apărat cu 5 fundași.

După această victorie destul de importantă, România preia șefia clasamentului în Liga Națiunilor, Liga B, grupa 1, cu 4 puncte, fiind urmată de Norvegia și Austria cu câte 3 puncte. Irlanda de Nord, ocupă locul 4, cu un singur punct. Următoarele meciuri din Liga Națiunilor pentru selecționata României, sunt pe 11 octombrie, în deplasare cu Norvegia și pe data de 14 octombrie, acasă cu Austria. Până atunci, România va juca meciul de baraj cu Islanda, pentru calificare la turneul final EURO 2020, pe data de 8 octombrie. Câștigătoarea acestui meci va disputa partida cu Bulgaria sau Ungaria.

Declarația lui Denis Alibec, după egalul cu Irlanda de Nord:

Selecționerul Echipei Naționale a României, Mirel Rădoi, a declarat după partidă, la postul de televiziune ProTV, următoarele: „Nici acum nu-mi schimb părerea că, Austria este cea mai bună echipă a grupei. Asta nu înseamnă că noi nu vom fi obligați să mergem la victorie cu orice adversar. Noi am reușit să compensăm cu alte lucruri. Mă bucur c-am reușit să marcăm trei goluri în deplasare și am terminat într-un sistem 5-4-1, care nu a fost lucrat doar la nivel de teorie. Planul de joc a fost mult mai ușor față de primul, de ce? Am reușit să păstrăm de la vechiul staff organizarea la fazele ofensive și tranziția pozitivă.”

Antrenorul Austriei, Franco Foda, a declarat după eșecul cu România, conform site-ului oficial al UEFA: „Am început prost meciul. Meritam un egal și ar fi trebuit să mergem mai departe. Apoi am făcut greșeli individuale. Am fi meritat un punct. Nu am pus presiune pe noi înșine pentru a câștiga fiecare meci.”

Autor, Alexandru Neata

 

Comentarii:

 

Publicitate

P

P

  

 

Site-ul Fotbal-flash.ro, folosește cookie-uri. Prin continuarea navigării sunteți de acord cu utilizarea acestor informații și cu politica de utilizare a cookie-urilor. Am adaptat condițiile impuse, în conformitate cu REGULAMENTUL (UE) 2016/679 AL PARLAMENTULUI EUROPEAN ȘI AL CONSILIULUI; dispozitiile Legii nr. 677/2001, pentru protectia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestor date.

ACCEPT   Pentru edificare   Află mai multe   X