logo logo
Fotbal flash

U Craiova câștigă primul trofeu al Super Cupei României, împotriva CFR Cluj, la penalti-uri

11 Iulie 2021

 

Card image

Câștigătoarea Cupei României, a ediției trecute de campionat, s-a confruntat sâmbătă pe Arena Națională cu CFR Cluj, Campiona entrite a României, în Super Cupa României. Victoria a revenit formației craiovene, scor 4-2, la penalti-urile de departajare, întrucât după 90 minute de joc, scorul a fost 0-0.

Victoria craiovenilor este meritată și-au dorit mai mult acest lucru, au avut posesia balonului de partea lor, iar antrenorul Marinos Ouzounidis a avut inspirație, efectuând trei schimbări deodată, în minutul 90+2, toți cei trei jucători introduși, au fost și nominalizați pentru executarea penalty-urilor și niciunul nu a ratat!

Păun și Omrani, au ratat penalti-urile CFR-ului, iar Rodriguez și Costache, au marcat. De la U Craiova, au transformat penalti-urile Gustavo, Găman, Cicâldău și Markovic. Brigada de arbitri condusă la centru de Adrian Cojocaru, a condus excelent meciul, în spiritul partidelor din Campionatul European, neacordând prea multe cartonașe galbene, lasând jocul liber.

Reacții după Super Cupa României, câștigată de U Craiova

La finalul jocului, antrenorul echipei CFR Cluj, Marius Șumudică, a declarat după înfrângerea cu U Craiova, la canalul de televiziune Digi Sport, următoarele: „Pentru mine, aceste lovituri de departajare este o loterie, se aleg porțile, te duci la poarta adversă. Totul a fost contra noastră. Am avut câteva situații de a marca, n-am marcat. Fotbalul te pedepsește. Practic ei n-au avut nicio situație de gol, nici n-au ajuns la poarta noastră. Am trăit meciul la maximă intensitate, a fost un joc dificil, cu o echipă bună, îi felicit și le doresc baftă. Nu știu dacă ne luptăm cu ei la titlu în sezonul următor. La echipa noastră, mai avem de muncit.”

De partea cealaltă, antrenorul echipei U Craiova, Marinos Ouzounidis, a declarat la canalul de televiziune Telekom Sport, următoarele: „Sunt mândru de jucătorii mei, este mai puțin important dacă au jucat bine sau rău, important este că am luat un trofeu. Au fost dedicați 100%, le-a fost puțină teamă, este și normal. Ei sunt mai bine pregătiți decât noi, au jucat deja un meci. Am reușit să țin echipa compactă, să ajungem la penalty-uri, am făcut și schimbările pentru penalty-uri. Sunt mulțumit de rezultat, sunt mândru de jucătorii mei, sunt fericit pentru suporteri. Este plăcut să câștigi trofee. După cum am jucat în repriza secundă, am fost mulțumit să se ajungă la penalty-uri, am plănuit asta.”

„Am avut probleme cu jucătorii accidentați, avem alți jucători, care nu sunt în cea mai bună formă cu pregătirea. Chiar dacă trebuia să fac schimbări, trebuia să mă gândesc tot timpul la jucători, ce probleme au avut și cât sunt de pregătiți pentru meci. Koljic este prima dată când joacă, după 7 luni, este normal să-i fie teamă, este nevoie de timp, iar după fiecare meci să devină mai bun și mai bun. Pigliacelli și-a luat informații despre jucătorii adverși, întotdeauna portarii fac asta. Este foarte bine că avem cei mai buni portari din România, este bine și pentru ei că este concurență”, a spus în încheiere Ouzounidis.

Autor, Alexandru Neata

Comentarii:
Publicitate,

 

P

Danemarca învinge Rusia, scor 4-1 și se califică în optimile Campionatului European

 

Card image