Selecționata de tineret U23, a ajuns în Spania, pentru pregătirea JO de la Tokyo

București, 01 Iunie 2021

../Imagini-06-2021/Nationala-de-tineret

Sub conducerea antrenorului Nicolae Dică, selecționata de tineret a României, a ajuns luni la Malaga, în Spania, pentru un cantonament de 10 zile, în vederea pregătirilor pentru Jocurile Olimpice de la Tokyo.

Sunt planificate în această perioadă, două meciuri amicale, în datele de 5 și 8 iunie, cu reprezentativele similare ale Mexicului și Australiei, calificate și ele la turneul final al Jocurilor Olimpice. Partidele vor fi transmise în direct, la Prima TV, de la ora 21:00.

JO 2020 de la Tokyo, încep pe data de 22 iunie a.c. și se încheie pe data de 03 august a.c. Reamintim că România face parte din grupa B, alături de reprezentativele Noii Zeelande, Coreea de Sud și Honduras. După cele trei jocuri ale fiecărei echipe din grupe, se califică primele două, pentru sferturile de finală.

Lotul României U23 care a făcut deplasarea în Spania este compus din următorii jucători, conform site-ului oficial al FRF:

Portari: Marian Aioani (Chindia Târgoviște), Mihai Popa (Astra);

Fundași: Alexandru Pașcanu (Ponferradina/Spania), Cristian Manea (CFR Cluj), Radu Boboc (FC Viitorul), Ricardo Grigore (Dinamo București), Mihai Velisar (Gaz Metan), Gabriel Buta (FC Viitorul), Andrei Rațiu (Villarreal/Spania);

Mijlocași: Marius Marin (AC Pisa/Italia), Andrei Ciobanu (FC Viitorul), Dragoș Nedelcu (FCSB), Octavian Popescu (FCSB), Ovidiu Perianu (FCSB), Marco Dulca (Chindia Târgoviște), David Miculescu (UTA Arad), Alexandru Câmpanu (Universitatea Craiova), Ștefan Baiaram (Universitatea Craiova), Alexandru Mățan (Columbus Crew/SUA);

Atacanți: George Ganea (FC Viitorul), Valentin Costache (CFR Cluj).

Cu o zi înaintea plecării în cantonamentul din Spania, selecționata U23, a avut loc o nouă ședință de pregătire la Centrul Național de Fotbal de la Buftea, sub comanda lui Nicolae Dică.

Declarația atacantului, Valentin Costache, înaintea cantonamentului din Spania

Înaintea antrenamentului de la Buftea, atacantul Valentin Costache, a acordat un interviu, transmis pe site-ul oficial al FRF, spunând următoarele: „La Tokyo, trebuie să avem o atitudine bună, să avem un joc de posesie bun, cum am avut și până acum, pentru că aici sunt jucători cu foarte bună calitate. Din câte am văzut la antrenamente, se cere agresivitate multă, să fim calmi când avem mingea și dezinvolți.”

Întrebat ce rol a avut fostul antrenor al reprezentativei de tineret Adi Mutu, pentru cariera sa, Valentin Costache a spus: „Când am venit prima oară, într-un cantonament de vară, am stat cam 30 de minute decât noi doi și mi-a dat foarte multă încredere, mi-a spus că o să mă bage vârf, el acolo mă vede.”

Valentin Costache a fost întrebat, cum ar fi să-l aibă rival în Liga 1, pe Adi Mutu, acesta a spus: „În afara terenului, sau înainte de meci, cred că o să vorbim, o să ne înțelegem foarte bine, în meci, o să-l vreau să-l bat, să câștig eu și după aceea, o să ne strângem mâna din nou.”

A mai fost întrebat Valentin Costache, despre ce a implementat până acum, noul selecționer, Nicolae Dică, spunând: „Cum am mai zis și înainte, îi place foarte mult să fim agresivi, facem posesie foarte multă și eu cred că acest lucru, o să ne ajute mult.”

Autor, Alexandru Neata

 

Comentarii:

 

P

P

P

  

 

Site-ul Fotbal-flash.ro, folosește cookie-uri. Prin continuarea navigării sunteți de acord cu utilizarea acestor informații și cu politica de utilizare a cookie-urilor. Am adaptat condițiile impuse, în conformitate cu REGULAMENTUL (UE) 2016/679 AL PARLAMENTULUI EUROPEAN ȘI AL CONSILIULUI; dispozitiile Legii nr. 677/2001, pentru protectia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestor date.

ACCEPT   Pentru edificare   Află mai multe   X