logo logo
Fotbal flash

România pierde cu Germania, dar are șanse mari de a prinde locul 2 în grupa J

09 octombrie 2021

 

Card image

Vineri pe Volksparkstadion din Hamburg, România a pierdut partida cu Germania, scor 1-2, într-un joc al grupei J, din cadrul preliminariilor Cupei Mondiale din Qatar 2022. Golurile au fost marcate de Serge Gnabry, minutul 52 și Thomas Müller, minutul 81, pentru Germania, respectiv Ianis Hagi, minutul 9, pentru România.

România putea fi sancționată cu un penalty, în minutul 9, după intervenția la limită a lui Burcă în careu, asupra lui Werner, însă după intervenția VAR, arbitrul turc Cuneyt Cakir, a fost nevoit să-și anuleze deciziea inițială. A urmat apoi golul magnific al lui Ianis Hagi, care coroborat cu penalty-ul neacordat echipei Germaniei, au dat aripi formației României, efectuând o primă repriză de nota 10, apărând-use cu mare exactitate, ieșind din apărare elegant de fiecare dată.

După pauză, Naționala Germaniei, cu jucători extrem de valoroși, împinsă de la spate și de public, au pus presiune constantă la poarta lui Florin Niță, reușind să întoarcă rezultatul. Golul lui Gnabry a fost aproape imparabil, în schimb, la golul victoriei lui Thomas Müller, apărarea noastră a fost destul de neglijentă la o fază fixă, autorul golului a marcat nestingherit.

Pentru România, locul doi la care tindem, depinde de ultimele trei jocuri rămase de disputat, în care sunt necesare trei victorii, coroborate cu o victorie a Germaniei în Macedonia de Nord. România mai are de disputat 2 jocuri acasă, luni cu Armenia, cu Islanda (11 noiembrie) și ultimul în deplasare (14 noiembrie) cu Liechtenstein. După cum se cunoaște, locul 1 în grupă, asigură calificarea directă la turneul final, iar locul 2, participarea la barajul de calificare.

Reacții după partida Germania v România, scor 2-1

Antrenorul Germaniei, Hansi Flick, a declarat după victoria cu România, conform site-ului oficial al UEFA: „Primirea golurilor mă enervează întotdeauna. Eram pe punctul de a primi un penalty și apoi am suferit. Nu ne-a fost ușor să suportăm. Dar echipa a dat totul și fanii ne-au presat. La final, am meritat să câștigăm împotriva unei echipe care s-a apărat foarte bine."

Mirel Rădoi, selecționerul României, a declarat după partida cu Germania, la postul de televiziune PRO TV, următoarele: „Ne așteptam la o evoluție bună a României, dar din păcate, știam că vor interveni și aceste probleme d.p.v. al ritmului pe care-l impune Germania. Nu aș fi fost supărat absolut deloc, dacă Germania câștiga în seara asta și golul doi venea dintr-un atac pozițional, un joc combinativ, dar din păcate, luăm gol la o fază fixă, ceea ce mi-e greu să trec peste ea foarte ușor, pentru că este un moment static. Știam că sunt puternici, n-au reușit să marcheze multe goluri din faze fixe. De acum, urmează trei finale, de care depindem de noi. Trebuie să vedem cum facem să-i recuperăm pe jucători d.p.v. mental, nu neapărat fizic. Meciul cu Armenia de luni, nu cred că va fi mai dificil, chiar dacă Burcă are șanse mici să joace, să vedem dacă va reveni Nedelcearu, vom avea soluții.”

Autor, Alexandru Neata

Publicitate,

 

P

Surpriza 16-zecimilor Cupei este echipa din Liga a 3-a, ACSO Filiași, care a eliminat UTA

 

Card image