România U23 întâlnește astăzi Mexic, într-un meci de pregătire al JO Tokyo

București, 05 Iunie 2021

../Imagini-06-2021/Nationala-U23-Marbella

Sub comanda antrenorului Nicolae Dică, Selecționata României U23, aflată în cantonamentul preolimpic în Spania, la Marbella, în vederea startului la Jocurile Olimpice de la Tokyo, întâlnește astăzi, într-o partidă amicală, formația similară a Mexicului, începând cu orele 21:00. Partida va fi transmisă în format HD, de canalul de televiziune Prima TV.

Ultima partidă amicală a selecționatei României U23, programată în cantonamentul din Spania, va fi marți, de la aceiași oră, când se va confrunta cu selecționata similară a Australiei. La fel ca și selecționata României și cea a Mexicului, Australia este și ea calificată la JO de la Tokyo.

Reamintim că, JO de la Tokyo, vor începe la data de 22 iunie a.c. și se vor încheia pe data de 03 august a.c. Din grupa B, alături de România, mai fac parte, reprezentativele Noii Zeelande, Coreea de Sud și Honduras.

Cu o zi înaintea amicalului cu Mexic U23, selecționerul României U23, Nicolae Dică, a susținut o conferință de presă, fiind transmisă pe site-ul oficial al FRF, răspunzând întrebărilor colectate de la diverse publicații sportive din România.

Declarația antrenorului Nicolae Dică (România U23), înaintea amicalului cu Mexic U23

La întrebarea pusă de Telekom Sport, în care fostul antrenor al Naționalei U21, Adrian Mutu, îl propune pe Nicolae Dică pentru această funcție, acesta a răspuns: „Îi mulțumesc lui Adi, că are încredere în mine, el știe ce jucători sunt la Naționala U21, pe care el a antrenat-o. Mă bucur că am venit pentru acest stagiu în Spania, cu acești jucători, cu acești copii. Vom vedea ce se va întâmpla în viitor, când se va decide antrenorul Naționalei de tineret.”

O altă întrebare pentru Nicolae Dică, a fost să-și expună argumentele, pentru a convinge cluburile să dea jucători pentru JO, iar acesta a spus: „Cluburile trebuie să înțeleagă că, este o competiție foarte importantă, România merge la JO, după o perioadă de 57 ani. Pe de altă parte, trebuie să-i înțelegem și pe cei de la cluburi, care sunt angrenați în Cupele europene. Sperăm să ajungem la o înțelegere cu ei, pentru că, jucătorii își doresc să meargă la această Olimipiadă.”

Întrebat dacă are conturat un lot, anumiți jucători, care au convins în acest stagiu pentru JO, Nicolae Dică a spus: „Avem conturat un lot mai larg, discuție am avut cu Mirel Rădoi, înainte de acest turneu, pentru că este important să facem alegerile cele mai bune pentru Olimpiadă. Antrenamentele până acum în Spania, au decurs foarte bine, jucătorii sunt implicați, acesta este un lucru pozitiv. Important este ca și la meciurile pe care le avem, ei să fie 100% pregătiți.”

Autor, Alexandru Neata

 

Comentarii:

 

P

P

P

  

 

Site-ul Fotbal-flash.ro, folosește cookie-uri. Prin continuarea navigării sunteți de acord cu utilizarea acestor informații și cu politica de utilizare a cookie-urilor. Am adaptat condițiile impuse, în conformitate cu REGULAMENTUL (UE) 2016/679 AL PARLAMENTULUI EUROPEAN ȘI AL CONSILIULUI; dispozitiile Legii nr. 677/2001, pentru protectia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestor date.

ACCEPT   Pentru edificare   Află mai multe   X