România U21 a ratat calificarea în sferturile turneului final, după egalul cu Germania U21

București, 31 Martie 2021

../Imagini-04-2021/Romania-U21-Germania-U21-0-0

Fără să piardă niciun meci în grupa A, România U21 a ratat calificarea în sferturile turneului final al Campionatului Euriopean U21 și a terminat în clasament pe locul 3, la egalitate de puncte cu formațiile similare ale Țărilor de Jos și Germaniei, toate cu câte 5 puncte, despărțite de golaveraj. Ultima poziție a grupei este ocupată de Ungaria, cu 0 puncte.

În ultima etapă a grupei A, selecționata României U21, a evoluat marți pe stadionul Bozsik Aréna, din Budapesta și a terminat la egalitate cu Germania U21, scor 0-0. În cealaltă partidă, reprezentativa Țărilor de Jos U21, a învins Ungaria U21, scor 6-1, suficient să întreacă la golaveraj Germania cât și România.

Partida cu Germania U21 a fost una destul de dificilă pentru echipa condusă de pe bancă de Adrian Mutu. În minutul 72, formația Germaniei a ratat un penalti, dictat la hențul în careu al lui Andrei Ciobanu, prin Lukas Nmecha. Cea mai mare ocazie de gol a meciului pentru România U21, a fost cea a lui Alexandru Mățan, în minutul, când a trimis minea în bară. Pe finalul meciului, Amos Pieper a trimis mingea în bara transversală a porții lui Andrei Vlad.

Declarația selecționurului României U21, Adrian Mutu, după egalul cu Germania U21

După ratarea în sferturile de finală din turneul final al Campionatului European U21, selecționurul României U21, Adrian Mutu, a declarat la conferința de presă, următoarele: „Dezamăgirea este mare, pentru că nu am pierdut nicun meci în acest turneu, dar pe undeva sunteți și mulțumiți, pentru că am obținut 5 puncte și mulți nu ne dădeau șanse. Rămâne experiența unui turneu bun, în care băieții au arătat că joacă cu ardoare și cu dorință pentru tricolorul României, au dat tot ce-au avut pe teren și pentru asta mă face un antrenor mulțumit, pentru că în afara rezultatului, sunt și alte lucruri care contează. Trebuie să-i pregătim pe acești băieți, pentru Naționala mare, să fie învățați cu astfel de ritm. Acești băieți, trebuie felicitați pentru atitudinea lor.”

„Am făcut unele schimbări în echipă la acest ultim meci, pentru că a fost un turneu greu, nu numai fizic ci și emoțional. Era foarte greu să încep cu același 11 și în meciul cu Germania, o echipă cu forță de atac foarte bună. Știam că ei au posesia mai bună și atunci trebuia să alergăm dintr-o parte în alta. Ideea a fost să intru cu trei mijlocași proaspeți, iar în repriza a doua, să introduc pe cei care au calitate, cum ar fi Ciobanu, Moruțan și să încercăm să dăm lovitura pe final. N-am reușit, am fost aproape. Eu cred că trebuie să ridicăm capul, suporterii noștri sunt mândri de noi, de faptul cum am jucat, de faptul cum ne-am bătut în fiecare clipă”, a spus în încheiere Adrian Mutu.”

Autor, Alexandru Neata

 

Comentarii:

 

P

P

P

  

 

Site-ul Fotbal-flash.ro, folosește cookie-uri. Prin continuarea navigării sunteți de acord cu utilizarea acestor informații și cu politica de utilizare a cookie-urilor. Am adaptat condițiile impuse, în conformitate cu REGULAMENTUL (UE) 2016/679 AL PARLAMENTULUI EUROPEAN ȘI AL CONSILIULUI; dispozitiile Legii nr. 677/2001, pentru protectia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestor date.

ACCEPT   Pentru edificare   Află mai multe   X