logo logo
Fotbal flash

Rapid obține trei puncte cu Academica Clinceni și termină turul de campionat pe loc de play-off

09 Noiembrie 2021

 

Card image

În ultima partidă a turului de campionat al Ligii 1, disputată luni, Rapid a învins în deplasare Academica Clinceni, scor final 3-2 și termină turul de campionat pe locul 5, cu 26 puncte.

După un start de meci destul de greoi, Rapid s-a văzut condusă pe tabela de marcaj, după golul lui Ventura din minutul 31 și a intrat la pauză cu scorul de 0-1. Faza care a precedat golul, a fost urmare a unui penalti ratat de Moulin, mingea respinsă de portarul Moldovan, a ajuns la Ventura, care a îndeplinit o simplă formalitate.

După pauză, jucătorii lui Mihai Iosif s-au trezit la realitate, reușind să egaleze în minutul 51, prin Adrian Bălan, dintr-un penalti executat cu repetiție, întrucât arbitrii au considerat că la prima încercare, portarul nu a stat cu un piciior pe linia porții. La reluările de fază, decizia s-a constatat că a fost una justă. La 4 minute după golul egalizator, cei din comuna Clinceni, au profitat prin Cascini de gafa comisă de portarul Horațiu Moldovan, înscriind în poarta goală, cu un șut din afara careului.

În minutul 60, Claudiu Belu obține penalti, iar același Claudiu Bălan transformă, scorul devenind din nou egal, 2-2. Până spre finalul partidei, rapidiștii au alergat după golul victoriei, acesta venind în minutul 85, prin reușita lui Alexandru Dandea, cu un șut frumos din apropierea porții, în urma unui corner.

Returul se va relua pe data de 19 noiembrie, cu etapa a 16-a, atunci când Rapid va evolua la Ploiești împotriva echipei Chindia Târgoviște. Fără nicio victorie după terminarea turului și cu numai 4 puncte, Academica va evolua tot pe 19 noiembrie, acasă cu Sepsi.

Declarația antrenorului echipei Rapid, Mihai Iosif după victoria cu Academica

După victoria obținută cu Academica, antrenorul echipei Rapid, Mihai Iosif, a declarat la canalul TV Telekom Sport, următoarele: „A fost o victorie muncită, o victorie în care am întâlnit un adversar bun, care de câteva etape produce foarte multe ocazii. Astăzi am dat dovadă că suntem o echipă mare, reușind să revenim, chiar dacă poate nu am făcut un joc strălucit. În prima repriză am jucat slab, nu am făcut ceea ce am lucrat la antrenament, dar după discuția ceva mai aprinsă de la pauză, spre fericirea tuturor, am întors rezultatul.”

„Dacă stăm bine și ne uităm, unde eram anul trecut, în Liga a 2-a, cand poate nu mai aveam nicio șansă, sunt foarte mulțumit de locul pe care îl ocupăm acum, atât eu cât și tot vestiarul, suntem pe un loc nesperat, cu un număr de puncte pe care nimeni nu ni-l dădea la începutul campionatului. Sunt încântat și uimit, de câte puncte am reușit să facem”, a spus în încheiere Mihai Iosif.

Autor, Alexandru Neata

Publicitate,

 

P

Cu 2 goluri decisive în ultimele 2 jocuri, Ronaldo își ajută echipa să devină lider în grupa F

 

Card image