logo logo
Fotbal flash

Rapid este de neoprit, obține două victorii consecutive în play-off, ultima victimă CFR Cluj

02 mai 2023

 

Card image

Luni pe stadionul Giulești, neîncăpător, luată cu asalt de spectatori și de multe personalități din lumea fotbalului, Rapid București a învins cu scorul de 3-1, Campioana în exercițiu, CFR Cluj. Toate golurile au fost marcate în prima repriză, iar în partea a doua, rapidiștii au știut să-și conserve rezultatul și să obină toate punctele puse în joc.

Rapidul ai cărui jucători aveau un moral excelent, veneau după victoria împotriva FCSB, scor 1-0, iar CFR Cluj, venea după înfrângerea suferită în deplasarea de la Ovidiu, cu Farul, scor 1-0 și cu câteva indisponibilități în formația de start, Camora, nerefăcut complet și Andrei Burcă suspendat.

Rapid a început partida în forță și după numai 13 minute, conduceau pe tabela de marcaj cu 2-0, urmare a golurilor marcat de Dugandzic, minutul 9 (pen) și Kait, minutul 13. CFR Cluj a avut reacție la acest scor și a redus din scor în minutul 15, prin Braun, cu un șut-centrare înșelător. Mai trebuie spus că, jucătorii lui Dan Petrescu și-au creat multe ocazii de gol, în prima repriză, după ce scorul era 2-1, având și două bare, în minutele 25 și 33.

Când arbitrul Marcel Bârsan se pregătea să fluiere finalul primei reprize, Rapid a mai înscris încă odată prin Dugandzic, iar cu dubla realizată, atacantul rapidist îl egalează în clasamentul golgheterilor pe Compagno (FCSB), ambii cu câte 19 goluri.

În repriza secundă, am asistat la un joc echilibrat, CFR Cluj nu a mai reușit să-și creeze ocazii de gol, dar nici jucătorii rapidiști n-au trecut cu toții în apărare. Prin schimbările efectuate, Adi Mutu a avut inspirație, Ongenda a știut să țină de minge, având mare dispoziție de joc în minutele în care a evoluat, la fel și Valentin Costache.

În etapa următoare, Rapid va evolua în deplasare cu Farul, fiind și derby-ul etapei, partida fiind programată sâmbătă, iar CFR Cluj va primi duminică, vizita Universității Craiova. Etapa se va încheia luni, cu jocul dintre FCSB și Sepsi, de pe Arena Națională.

Declarația antrenorului echipei Rapid, Adrian Mutu, după victoria cu CFR Cluj

După victoria cu CFR Cluj, antrenorul echipei Rapid, Adrian Mutu, a delcarat la canalul TV Orange Sport, următoarele: „Cred că scorul a fost favorizat și de acel penalti și de golul doi, foarte frumos, cu meritul întregii echipe și al lui Kait. Per ansamblu, am făcut un meci extraordinar astăzi, în prima repriză când am marcat și mai ales în repriza secundă, când am știut să suferim și ne-am apărat foarte bine. Fizic, CFR Cluj a stat foarte bine, știam ce ne așteaptă, știam ce stil de joc au. Mă bucur că am terminat cu bine și avem o seară foarte frumoasă. Dugandzic este un jucător care muncește foarte mult, i-am dat liniște, i-am dat moral. Mă bucur de atitudinea lui și a băieților, îi felicit, este victoria lor.”

Autor, Alexandru Neata

Comentarii:
Publicitate,

 

După victoria cu Bayern, scor 3-0, Man City este cu un pas în semifinalele Champions League

 

Card image