Punct mare obținut de Dinamo, în jocul cu Astra din deplasare, în prima etapă din play-out

București, 17 Aprilie 2021

../Imagini-04-2021/Astra-Dinamo-0-0

Vineri la Giurgiu, într-o partidă din prima etapă a play-out-ul Ligii 1, Astra și Dinamo, au terminat la egalitate, scor 0-0. Ținând cont de valoarea sportivă a echipei din Giurgiu, care a ratat de puțin obținerea unui loc de play-off, punctul obținut de Dinamo este foarte important în lupta pentru evitarea retrogradării. Mai mult, este și un start bun al redebutului pe banca tehnică a echipei pentru Dusan Uhrin.

Prima parte a meciului a fost dominată de jucătorii echipei Astra, care nu și-au creat ocazii clare de gol, cu excepția celei din minutul 40, atunci când portarul dinamovist a reușit să prindă cu ceva emoții, mingea trimisă din afara careului de Merloi.

În repriza secundă, jucătorii dinamoviști au echilibrat jocul și și-au creat ocazii de gol, cea mai mare fiind a lui Paul Anton, care a trimis din 14 metri și poziție excelentă, puțin peste poartă. Pe finalul partidei, Astra a evoluat în 10 oameni, după eliminarea lui Boe Kane, pentru cumul de cartonașe galbene. Peste o săptămână, în etapa a 2-a, Dinamo va întâlni în Ștefan cel Mare echipa arădeană UTA și dacă jucătorii vor evolua cu determinare, așa cum au făcut-o la Giurgiu, pot obține toate punctele puse în joc, necesare pentru evitarea retrogradării. Dinamo ocupă în prezent poziția a 8-a din clasament, cea a unui loc pentru barajul de menținere în Liga 1, cu 15 puncte. Lupta pentru evitarea retrogradării este destul de strânsă, distanța dintre primul loc și ultimul, este de numai 9 puncte.

Declarația antrenorului Dusan Uhrin (Dinamo), după egalul cu Astra

Tehnicianul echipei Dinamo, Dusan Uhrin, a declarat după egalul obținut cu Astra, la canalul TV Digi Sport, următoarele: „După acest meci sunt satisfăcut, am avut și noi ocazii, au avut și ei, am jucat mult pozițional, neagresivi. Ca lucru pozitiv este faptul că, nu am primit gol, dar nici nu am marcat. Le-am spus jucătorilor că trebuie să joace agresiv. Nu fost un meci spectaculos, a fost un meci tacticizat, a fost un meci bun. Ambele echipe au jucat bine și a fost un ritm bun. Pentru următoarele meciuri, trebuie să arătăm ce este mai bun din noi, trebuie să dăm 100% și să fim tot timpul concentrați. Va fi foarte dificil în cele 8 meciuri, mai va fi și un meci în Cupa României și este foarte important să ne concentrăm la maximum în fiecare meci. Nu vreau să vorbesc despre problemele de la club, pentru că avem o mulțime. Trebuie să mergem înainte și să avem o atitudine pozitivă. Pe teren, problema echipei este că nu avem puncte și că nu înscriem. Astăzi a fost dificil, pentru că Astra a jucat foarte bine.”

Autor, Alexandru Neata

 

Comentarii:

 

P

P

P

  

 

Site-ul Fotbal-flash.ro, folosește cookie-uri. Prin continuarea navigării sunteți de acord cu utilizarea acestor informații și cu politica de utilizare a cookie-urilor. Am adaptat condițiile impuse, în conformitate cu REGULAMENTUL (UE) 2016/679 AL PARLAMENTULUI EUROPEAN ȘI AL CONSILIULUI; dispozitiile Legii nr. 677/2001, pentru protectia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestor date.

ACCEPT   Pentru edificare   Află mai multe   X