Petrolul învinge Poli Iași și se califică în sferturile de finală ale Cupei României

București, 10 Februarie 2021

../Imagini-02-2021/Petrolul-Iasi-3-0

Marți, în prima zi din optimile Cupei României, pe stadionul Ilie Oană, formația locală Petrolul, a izbutit să învingă de o manieră categorică, divizionara A, Politehnica Iași, scor final 3-0. În afara echipei Dunărea Călărași, calificată în sferturile Cupei României, la masa verde, după ce Turris s-a retras din toate competițiile organizate de FRF, Petrolul este a doua echipă calificată.

Golurile echipei Petrolul, au fost marcate de Romario Moise, '17, Valentin Țicu, '45+1 și Vasile Buhăescu, '56. Aflat efectiv pe bancă, la prima partidă, antrenorul echipei Poli Iași, Andrei Cristea, a odihnit câțiva jucători pentru jocul cu Petrolul, față de ultima partidă din campionat, printre care amintim pe Mihalache și Popadiuc, având în vedere poziția ocupată în clasament. Următoarea partidă din campionat pentru Poli Iași, este cea de duminică cu Astra Giurgiu.

Pentru Viorel Moldovan, antrenorul echipei Petrolul și jucătorii săi, jocul din optimile Cupei României, este primul oficial al acestui sezon, iar calificarea în sferturile Cupei României, este una de moral, având în vedere obiectivul principal pe care îl au în Liga a 2-a, calificarea în playoff. Oficial Liga secundă se reia pe data de 20 Februarie, iar Petrolul (locul 9, cu 21 puncte), va întâlni acasă pe Metaloglobus, (locul 7, cu 22 puncte), o echipă care are același obiectiv.

Declarația antrenorului Viorel Moldovan (Petrolul), după victoria cu Poli Iași

Antrenorul Petrolului, Viorel Moldovan, a declarat după victoria cu Poli Iași, la canalul TV Digi Sport, următoarele: „Vreau să-mi felicit băieții, pentru interpretarea jocului, au realizat exact ceea ce am lucrat și am pregătit la antrenamente. Mă refer la organizarea tactică din punct de vedere defensiv, de interpretarea jocului. Am fost exacți în defensivă cât și în atac, am dat dovadă de pragmatism și eficiență. Este o calificare meritată, care trebuie să ne dea moral și încredere pentru ce va urma în continuare pentru noi. Aveam înaintea partidei anumite semne de întrebare, legate de ritmul de joc, ținând cont că este primul joc oficial. Ne-am prezentat foarte bine, s-a văzut pregătirea fizică, dar nu trebuie să ne hazardăm și să rămânem echilibrați. Mai avem mult de muncă, totul este bine că am ajuns să ne calificăm. Deja sunt cu gândul la meciul din campionat de peste două săptămâni, cu Metaloglobus.”

Autor, Alexandru Neata

 

Comentarii:

 

P

P

P

  

 

Site-ul Fotbal-flash.ro, folosește cookie-uri. Prin continuarea navigării sunteți de acord cu utilizarea acestor informații și cu politica de utilizare a cookie-urilor. Am adaptat condițiile impuse, în conformitate cu REGULAMENTUL (UE) 2016/679 AL PARLAMENTULUI EUROPEAN ȘI AL CONSILIULUI; dispozitiile Legii nr. 677/2001, pentru protectia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestor date.

ACCEPT   Pentru edificare   Află mai multe   X