logo logo
Fotbal flash

Naționala României și-a arătat limitele în partida decisivă cu Islanda, scor final 0-0

12 Noiembrie 2021

 

Card image

Ce vină au fanii Naționalei României pentru încă o ratare la un turneu final de Cupă Mondială? Ar trebui ca după jocul cu Islanda de joi, de pe stadionul Ghencea, toți cei care s-au ocupat de pregătirea acestui meci și a întregii campanii de calificare, să facă un pas în spate. Cu o singură mare ocazie de gol, ce a lui Ianis Hagi, din repriza secundă, când a trimis mingea în bară, nu se putea obține mai mult de la acest joc.

La insuccesul Naționalei, au dat o mână de ajutor și autoritățile, prin îndepărtarea fanilor de pe stadioane, datorită pandemiei. Una era cu fanii în tribune, când se aștepta o încurajare frenetică a jucătorilor, mai puteau pune presiune adversar.

Selecționerul Mirel Rădoi, a recunoscut în interviul de după meci că, nu a vrut să pună presiune pe jucători în zilele premergătoare partidei, fapt ce s-a și observat în teren. Jucătorii au evoluat fără determinare, atât cât au putut. Nu este vina lor pentru selecția făcută de Mirel Rădoi, în special la talia jucătorilor și a neconvocării unor jucători cu experiență, cum ar fi Claudiu Keșeru sau în formă sportivă maximă, cum ar fi Claudiu Petrila.

Singura posibilitate matematică, pentru ocuparea locului 2, al Naționalei României, care ar asigura participarea la barajul de calificare la turneul final, ar fi ca la ultima etapă, ce se va disputa duminică, România să învingă în deplasare Liechtenstein, iar Macedonia de Nord să nu învingă în meciul de acasă pe Islanda.

Declarația selecționerului Mirel Rădoi, după egalul cu Islanda

Selecționerul Mirel Rădoi, a declarat după egalul cu Islanda, la televiziunea Pro TV, următoarele: „Din păcate, ca de obicei nu putem să luăm când este ceva la îndemâna noastră, pentru că noi de obicei trebuie să ne chinuim. Sunt foarte dezamăgit și eu și jucătorii. Îmi pare rău pentru jucători, pentru Echipa Națională a României, pentru suporteri, pentru toată lumea care avea așteptări de la noi în seara aceasta și i-am dezamăgit. Nu mi-a plăcut în totalitate, felul cum am evoluat în seara asta, chiar dacă am avut 20 de șuturi, puteam să avem și 40 de șuturi. Nu putem invoca de foarte multe ori ghinionul, arbitrajul. Cred că norocul sau ghinionul, ni-l facem și singuri.”

„Jocul nostru, nu a mulțumit pe deplin, am avut o posesie lentă, previzibilă, le-am dat timp de organizare. De foarte multe ori, nu am găsit posibilitatea de a verticaliza imediat, prinzând apărarea lor deschisă. Pe Alibec, de foarte multe ori l-am lăsat izolat”, a mai spus în încheiere Mirel Rădoi.

Autor, Alexandru Neata

Publicitate,

 

P

Dinamo și Rapid și-au împărțit punctele, ambele echipe mulțumite de rezultat

 

Card image