logo logo
Fotbal flash

Mourinho, după jocul Anglia-Danemarca: Pentru mine nu este niciodată penalti

09 Iulie 2021

 

Card image

După calificarea Angliei în finala Euro 2020, scor 2-1 cu Danemarca, antrenorul Jose Mourinho, a avut o reacție cu privire la acordarea controversatului penalti din prelungirile partidei. Conform unui interviu acordat pentru cotidianul britanic Talk Sport, Mourinho critică atât decizia arbitrului de centru cât și arbitrajul VAR, dar spune că Anglia a fost echipa mai bună și că merita victoria.

Reamintim că, în minutul 104, urmare a unei decizii controversate, a arbitrului de centru, olandezul Danny Makkelie, a acordat prea ușor penalty pentru Anglia. Penalti-ul a fost obținut de Raheem Sterling, iar Harry Kane a executat slab, portarul danez Kasper Schmeichel, a reușit inițial să respingă, mingea revenind la același Kane, care a înscris din acțiune, pentru 2-1.

Finala Euro 2020, dintre Italia și Anglia, va fi duminică, de la orele 22:00, pe stadionul Wembley. Italia beneficiază de o zi în plus de odihnă, iar presiunea se pune pe formația Angliei, care evolează pe propriul teren, iar fanii englezi nu acceptă decât victoria, după o perioadă de 55 ani, la o finală de un turneu final!

Reacții după calificarea Italiei în finala EURO 2020

Jose Mourinho a fost nedumerit de penalty-ul acordat Angliei în victoria din semifinala Euro 2020 asupra Danemarcei, declarând următoarele: „Da, a fost un joc uimitor, dar nu sunt sigur că vrei să-mi asculți părerea. Spun modul în care îl văd, nu așa cum este. Poate că nu îți place părerea mea de data asta. Cea mai bună echipă a câștigat, Anglia merita să câștige. Anglia a fost fantastică, dar pentru mine nu a fost niciodată penalty la acea fază.”

„Cea mai bună echipă a câștigat, Anglia este o echipă mai bună decât Danemarca. Danemarca a jucat așa cum mă așteptam să joace până la limitele lor. Anglia a fost foarte, foarte bună și fără îndoială că meritau să câștige acel meci. Nu înțeleg cu adevărat decizia arbitrului. Nu înțeleg cu atât mai puțin faptul că VAR, nu l-a adus pe arbitru la ecran și nici nu a anulat decizia”, a mai adăugat Jose Mourinho.

În continuare, Jose Mourinho a mai spus: „Deci, ca om de fotbal, sunt foarte fericit că Anglia a câștigat - nu mă înțelegeți greșit - și cred că merită să câștige. Echipa daneză a fost foarte, foarte obosită în timpul suplimentar. Jucătorii erau absolut la limitele lor. Anglia avea o bancă fantastică pentru a se mișca așa cum au făcut-o. Ar putea chiar să se miște mai mult dacă ar avea nevoie de intensitatea jocului și de dominația lor în prelungiri.”

„Aștept o finală foarte mare. Va fi un meci mare, mare ca înainte. Italia are chiar mai mult potențial decât Danemarca. Italia este, desigur, o echipă foarte renumită prin pragmatism și prin gestionarea situațiilor de presiune extremă”, a declarat în încheiere Jose Mourinho.

Autor, Alexandru Neata

Comentarii:
Publicitate,

 

P

Spania a remizat cu Polonia și poate rata calificarea în optimile EURO 2020

 

Card image