logo logo
Fotbal flash

La jocul pierdut cu Muntenegru, jucătorii Naționalei României s-au prezentat ca niște amatori

05 iunie 2022

 

Card image

Start de campanie în Liga Națiunilor lamentabil, pentru Edi Iordănescu și selecționata României, după meciul pierdut la Podgorica cu selecționata Muntenegrului, scor 2-0. Criticile vin dure din toate părțile celor ce iubesc fotbalul, începând cu suporterii Naționalei și terminând cu jurnaliștii sportivi și nu numai.

După terminarea jocului, fostul internațional Gheorghe Popescu, aflat în studiourile canalului TV Prima Sport, care a transmis meciul în direct, a declarat faptul că: „La cum au evoluat pe teren, nici un jucător român nu merita să îmbrace tricoul Naționalei!”

Golurile echipei Muntenegru, au fost marcate în partea a doua a meciului, având-ui ca autori pe Stefan Mugosa, minutul 66 și Marko Vukcevic, minutul 87. La ambele goluri, fundașul Vlad Chiricheș are partea sa de vină, după două gafe nepermise la un asemenea nivel.

După felul cum a evoluat Naționala României, unde se pare că se continuă aceiași strategie lamentabilă după perioada Mirel Rădoi, insistând-use cu o selecție de jucători unde nu performează nici la echipele lor de club, putem exemplifica, fundașul lui Sassuolo, Vlad Chiricheș, apoi atacantul lui Atalanta, Valentin Mihăilă, unde a fost mai tot timpul rezervă.

Nu știm de ce nu se alcătuiește un lot de jucători cu experiență, care ar fi capabili de rezultate imediate, sau care au confirmat în campionatul intern, cum ar fi Gabi Tamaș, Cristi Săpunaru, Horațiu Moldovan, Camora, Ciprian Deac și lista ar putea continua. Este inexplicabilă prestația lui Darius Olaru, care în campionatul intern a dat un randament excelent și felul cum s-a prezentat sâmbătă la Podgorica.

Următorul joc al Naționalei României este programat marți, în deplasare cu Bosnia-Herzegovina, echipă care a remizat în jocul din deplsare cu Finlanda, scor 1-1. Dacă nu se va reuși o schimbare rapidă de mentalitate și de determinare pentru acest joc, rezultatul nu poate fi altul decât un nou eșec. Pentru schimbarea mentalității, Gheorghe Popescu a declarat în aceiași emisiune TV de la Prima Sport, că fiecare jucător ar trebui să se uite în oglindă și să-și dea singur câte două perechi de palme, pentru a se trezi.

Declarația selecționerului României, Edi Iordănescu, după eșecul cu Muntenegru

După meci, selecționerul Edi Iordănescu, a declarat la canalul TV Prima Sport, următoarele: „După acest meci, am primit cât am meritat. Este clar că lucrurile n-au funcționat. Din păcate, n-am putut să ducem angajamentul, am pierdut multe dueluri, nu ne-am angrenat fizic suficient. Am făcut o primă repriză, în care n-am reușit să controlăm jocul și să aducem mingile la ultima treime și să generăm acțiuni. Cu toate astea, am stat destul de bine fizic, am putut să alergăm, să ne mișcăm. În repriza a doua, ne-am pierdut și forța fizică, ne-am pierdut calitatea. Am început să pierdem duelurile, ne-am pierdut și organizarea defensivă și asta a dus să ne lovim de acest rezultat. A fost o seară foarte proastă pentru noi.”

„N-am venit la Echipa Națională ca să-mi stric cariera, am venit ca să fac performanță și am încredere în continuare în grupul de jucători. Îmi asum responsabilitatea totală, dar trebuie să schimbăm un pic lucrurile față de trecut. Am intrat foarte timorați la acest meci și este un semnal de alarmă pentru mine, de ce nu ne asumăm lucruri, de ce atâta teamă”, a spus în încheiere Edi Iordănescu.

Autor, Alexandru Neata

Publicitate,

 

P

Rapid termină anul competițional cu o înfrângere, scor 2-3 cu CS Mioveni

 

Card image