../Imagini-03-2020/Justin-Stefan-LPF.jpg

Justin Ștefan, LPF: Dacă nu poți să-ți asumi responsabilitatea, poți să te duci liniștit acasă

București, 16 Mai 2020

După scrisoarea transmisă vineri către LPF, de Preşedintele clubului Politehnica Iaşi, Ciprian Paraschiv, în care se specifica faptul că, playout-ul Ligii 1 ar trebui înghețat, Secretarul General al LPF, Justin Ștefan a avut o reacție dură la adresa acestuia, într-o intervenție telefonică la canalul de televiziune Telekom Sport, în seara aceleiași zile.

Întrebat de realizatorul emisiunii, dacă a vorbit și cu celelalte cluburi din playout și dacă acestea ar fi de acord cu înghețarea playout-ului, Justin Ștefan a răspuns: „O să încep cu o poveste foarte scurtă și vă garantez că va duce la răspunsul întrebării d-voastră. Prin anii 96 sau 97, la FRF a avut loc o întâlnire, la care a participat și celebrul Romică Pașcu, de la Brașov. El s-a ridicat în picioare la acea întâlnire și a spus cam așa: Domnilor, haideți să nu mai retrogradeze nimeni, ca să nu mai fie dușmănie între noi, să nu mai cheltuim bani aiurea prin stânga și-n dreapta. Acum, povestea este interesantă, Romică Pașcu, are și umor, așa încât chiar și dacă erau vremuri negre ale cooperativei, cred că el poate glumi. Astăzi, preț de câteva minute, ne-am întors la acele vremuri negre ale cooperativei! Inițial, am crezut că este o glumă. Mi-am dat seama că mailul pe care l-a trimis D-l Paraschiv, nu este semnat decât de dânsul și nu de către celelalte cluburi, de care amintea și bineînțeles, când am avut o conversație telefonică cu reprezentanții cluburilor, au spus că nu este chiar așa, noi respectăm competiția.”

„Acțiunea D-lui Parachiv, este un act iresponsabil și ne-a demonstrat astăzi că el poate sacrifica interesele celorlalte cluburi, ale sponsorilor, ale partenerilor media, pentru că este un interes personal. Acest interes personal, poate fi oricare, cum ar fi frica de retrogradare, fuga de responsabilitate, care spunea că, nu vreau să-mi asum responsabilitatea. Îi transmit un mesaj foarte simplu, în momentele acestea de criză, ai nevoie de un lider puternic. Dacă nu poți să-ți asumi responsabilitatea, poți să te duci liniștit acasă. Ajungem într-o situație ridicolă, în care cluburile din Liga a 2-a, care tot mai joacă în acest playoff, nu a spus unul că nu se poate respecta acest protocol și un club din Liga 1, care este al doilea oraș din România, spune că nu poate respecta acest protocol! Fuga de responsabilitate ar trebui să nu ne caracterizeze în sport”, a mai adăugat Justin Ștefan.

„Eu sunt aici la LPF, să apăr regulile și principiile, pentru că la finalul zilei, onoarea nu are preț și nu voi accepta niciodată, ca printr-un oarecare vot să abdicăm de la lege. Nu putem să schimbăm regulamentul competițional și principiile de promovare-retrogradare în timpul competiției. Principiile recomandate de UEFA sunt: 1, finalizați competiția; 2, dacă nu este posibil finalizarea competiției, restructurați-o și 3, dacă sunt probleme financiare sau dacă statul spune că nu mai poate continua, atunci întrerupem. Noi suntem pe principiul nr. 1, la fel cum ar fi ca la maraton, dacă unul nu mai poate continua un maratonist, nu se termină maratonul, este simplu. Dacă unii nu mai pot să continuie, fie că vorbim de o funcție de manager, sau de altceva, te retragi, nu există să nu continuăm competiția, pentru că la final, partidul care conduce astăzi România, este un partid liberal și este un partid pro-bussines, nu-i un partid socialist și de aceea ne-a sprijinit să pornim activitatea fotbalistică, care la final, este o activitate economică. Nu putem să ne batem joc de carierele sportivilor”, a spus în încheiere Justin Ștefan.

Autor, Alexandru Neață

 

Comentarii:

 

Publicitate

P

P

P

 

 

Site-ul Fotbal-flash.ro, folosește cookie-uri. Prin continuarea navigării sunteți de acord cu utilizarea acestor informații și cu politica de utilizare a cookie-urilor. Am adaptat condițiile impuse, în conformitate cu REGULAMENTUL (UE) 2016/679 AL PARLAMENTULUI EUROPEAN ȘI AL CONSILIULUI; dispozitiile Legii nr. 677/2001, pentru protectia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestor date.

ACCEPT   Pentru edificare   Află mai multe   X