Italia termină grupa A, cu un punctaj maxim și va fi pe Wembley, pentru jocul din optimi

București, 21 Iunie 2021

../Imagini-07-2021/Italia-Tara_Galilor-1-0

Duminică pe stadionul Olimpico din Roma, selecționata Italiei învinge la limită, scor 1-0, selecționata Țării Galilor, în ultima partidă din grupa A, din Campionatul European, urmare a golului înscris în minutul 39, de Matteo Pessina, cu o deviere dintr-o centrare din fază fixă, executată de Marco Verratti.

Din minutul 59, Țara Galilor a evoluat cu un om în minus, datorită faptului că, fundașul Ethan Ampadu, a primit cartonașul roșu, din partea arbitrului de centru Ovidiu Hațegan, pentru un fault în zona centrală a terenului.

Atât Italia cât și Țara Galilor se califică în optimile EURO 2020, cu 9 puncte, respectiv 4 puncte. Ambele echipe își vor afla adversarele din optimi, astăzi, odată cu disputarea jocurilor din grupele B și C. Italia va disputa jocul din optimi duminică, pe stadionul Wembley, iar Țara Galilor, va evolua sâmbătă la Amsterdam.

Reacții după victoria Italiei, contra Țării Galilor, scor 1-0

Selecționerul Italiei, Roberto Mancini, a declarat după calificarea în optimi, conform siteului oficial al UEFA, următoarele: „Nu ne-am fi putut descurca mai bine. Poate că am fi putut marca mai multe goluri, dar a fost extrem de cald și un joc foarte fizic, așa că băieții s-au descurcat foarte bine. Este important ca identitatea echipei să rămână aceeași chiar și atunci când schimbăm trei sau patru jucători. Toți știu ce să facă și produsul final nu se schimbă.”

De partea cealaltă, Robert Page, selecționerul Țării Galilor, a declarat conform aceleiași surse: „Nu am vrut să jucăm deschis și să primim două sau trei goluri. Când am ajuns în zece oameni, a fost greu și ne-am descurcat bine în apărare.”

Autor, Alexandru Neata

 

Comentarii:

 

P

P

P

  

 

Site-ul Fotbal-flash.ro, folosește cookie-uri. Prin continuarea navigării sunteți de acord cu utilizarea acestor informații și cu politica de utilizare a cookie-urilor. Am adaptat condițiile impuse, în conformitate cu REGULAMENTUL (UE) 2016/679 AL PARLAMENTULUI EUROPEAN ȘI AL CONSILIULUI; dispozitiile Legii nr. 677/2001, pentru protectia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestor date.

ACCEPT   Pentru edificare   Află mai multe   X