logo logo
Fotbal flash

Italia și Anglia, vor disputa duminică pe Wembley, finala Euro 2020

08 Iulie 2021

 

Card image

Anglia a reușit calificarea în finala Euro 2020, după victoria cu Danemarca, scor 2-1, în semifinala disputată miercuri pe Wembley, după 120 minute de joc și în fața unei asistențe numeroase (65000 spectatori). Finala dintre Italia și Anglia, va fi duminică, de la orele 22:00, pe același stadion londonez.

Jucătorii echipei Danemarcei, au dominat prima parte a meciului, când au reușit să deschidă scorul, în minutul 30, prin Mikkel Damsgaard, dintr-o lovitură liberă, din afara careului, excelent executată. Anglia a reușit egalarea, peste numai 9 minute, în urma unui autogol al fundașului Simon Kjaer.

Cu scorul de 1-1, avea să se termine cele 90 minute regulamentare. Au urmat prelungirile, iar în minutul 104, urmare a unei decizii controversate, a arbitrului de centru, olandezul Danny Makkelie, a acordat prea ușor penalty pentru Anglia. Penalti-ul a fost obținut de Raheem Sterling, iar Harry Kane a executat slab, portarul danez Kasper Schmeichel, a reușit inițial să respingă, mingea revenind la același Kane, care a înscris din acțiune, pentru 2-1.

Reacții după jocul Anglia- Danemarca, scor 2-1

Harry Kane, căpitanul Angliei, a declarat după calificarea echipei Angliei în finala Euro 2020, conform site-ului UEFA, următoarele: „Incredibil ce joc totuși, meritul este și al Danemarcei. Am făcut un joc bun și am ajuns acolo când a contat. Am reacționat foarte bine. Suntem într-o finală acasă, ce sentiment. Știm că va fi un joc foarte dur împotriva Italiei. Am avut un turneu grozav până acum. Abia așteptăm finala.”

Gareth Southgate, manager Anglia, a delclarat, conform aceleiași surse: „Sunt atât de mândru de jucători. Fanii au fost incredibili pe toată durata partidei. Știam că nu va fi simplu. Le-am spus jucătorilor că va trebui să arătăm o anumită rezistență, că vor trebui să recupereze mingea și asta am făcut."

Raheem Sterling, atacant al Angliei, a declarat conform site-ului UEFA: „A fost o performanță de top. A trebuit să ne întrebuințăm la maximum. A fost prima dată când am fost conduși pe tabelă, dar am răspuns bine și am arătat un spirit bun. Știam că va fi dificil. Am rămas răbdători, concentrați și cu agresivitatea pe care o avem, am reușit victoria.”

Kasper Hjulmand, antrenor al Danemarcei, a spus, conform aceleiași surse: „Evident, este o mare dezamăgire, faptul că am fost atât de aproape de finală. A fost uimitor ceea ce au făcut băieții. Există o putere fantastică în acești tipi. Ei joacă fotbal într-un mod fantastic. Noi am atacat, am înscris goluri și am arătat adevărata noastră față. Jucătorii au dat totul, atât în ​​afară cât și pe teren."

Autor, Alexandru Neata

Comentarii:
Publicitate,

P

După victoria cu Danemarca, Belgia este calificată în optimile EURO 2020

 

Card image