logo logo
Fotbal flash

Italia învinge Anglia în finala Campionatului European, după prelungiri și penalti-uri

12 Iulie 2021

 

Card image

Duminică pe stadionul Wembley, Italia a reușit victoria împotriva Angliei, după 120 minute de joc și executarea penalti-urilor de departajare, obținând astfel, al doilea titlu de Campioană a Europei. După primele 90 minute, scorul a fost de 1-1, rămânând neschimbat și după cele două reprize de prelungiri. Cu victoria din finala EURO 2020, Italia cu antrenorul Roberto Mancini pe bancă, este la al 34-lea meci fără înfrângere!

Pentru Anglia, fundașul lateral Luke Shaw, reușea să marcheze cel mai rapid gol al unei finale de Campionat European (minutul 2). Italia a reușit egalarea în minutul 67, prin fundașul central și căpitanul echipei, Leonardo Bonucci, care a fost desemnat și omul meciului.

Prefațând finala dintre Italia și Anglia, într-o conferință de presă susținută de Leonardo Bonucci, la Coverciano, cu două zile înaintea disputării, acesta declara: „Vom juca la ei acasă, dar asta nu ne sperie. Anglia are, o super apărare, au suferit foarte puțin, cu jucători extraordinari precum Maguire și Stones. Va fi nevoie de o mare atenție și viclenie pentru a înscrie goluri.”

Portarul Italiei, Gianluigi Donnarumma a primit titlul de cel mai bun jucător al turneului final, din partea lui Aleksander Čeferin, Președintele UEFA, el contribuind decisiv la câștigarea titlului de Campioană a Europei pentru Italia, prin apărarea unor penalti-uri de departajare, atât în finală, cât și în semifinala cu Spania.

Prin înlocuirile făcute, Gareth Southgate, antrenorul Angliei, nu a avut nici un fel de inspirație, atât Bukayo Saka, Marcus Rashford cât și Jadon Sancho, au ratat penalti-urile. Ultimii doi fiind introduși în teren, special pentru executarea penalti-uri, în minutul 120.

Reacții după câștigarea trofeului de către Italia, în finala cu Anglia, la EURO 2020

Roberto Mancini, antrenoril Italiei, a declarat după joc, conform site-ului UEFA (ca și următoarele două reacții), următoarele: „Băieții au fost uimitori. Nu am cuvinte pentru ei; aceasta este o echipă minunată. Acest joc a fost întotdeauna dificil, iar după golul lor timpuriu cu atât mai mult, dar de atunci am dominat. Trebuie să ai puțin noroc la penalty-uri și îmi pare puțin rău pentru Anglia pentru că au jucat și un turneu grozav."

Gianluigi Donnarumma, portarul Italiei, a declarat: „Am făcut ceva extraordinar. Suntem încântați. Nu le-am dat niciun centimetru. Știți cu toții de unde am început. Suntem o echipă fantastică și merităm acest lucru."

Harry Kane, căpitanul Angliei: „Băieții nu ar fi putut da mai mult. Penalty-urile sunt cel mai rău sentiment din lume când pierzi. A fost un turneu fantastic - ar trebui să fim mândri, să ținem capul sus. Acum o să doară, o să doară o vreme."

Gareth Southgate, antrenorul Angliei, a declarat, conform site-ului britanic ESPN: „Câștigăm și pierdem ca echipă, iar executanții penalty-urilor sunt numiți de mine. Am lucrat cu ei la antrenamente; aceasta este decizia mea. Asta nu mai depinde de jucători. Trebuia deja să mai marcăm câteva goluri în timpul jocului. Desigur, va fi sfâșietor pentru băieți, dar ei nu sunt vinovați pentru asta, aceasta este părerea mea ca antrenor.”

 

Autor, Alexandru Neata

Comentarii:
Publicitate,

 

P

Belgia învinge Portugalia, scor 1-0 și va întâlni Italia în sferturile EURO 2020

 

Card image