logo logo
Fotbal flash

Italia a terminat pe loc de baraj, în grupa C a preliminariilor World Cup

16 Noiembrie 2021

 

Card image

Pe stadionul Windsor Park din Belfast, în ultima partidă din cadrul grupei C a preliminariilor World Cup, disputată luni, în prezența a 19000 de spectatori, Irlanda de Nord și Italia, au terminat la egalitate, scor 0-0.

După acest rezultat și coroborat cu celălalt rezultat de la Berna, dintre Elveția și Bulgaria, scor 4-0, Italia face schimb de locuri cu Elveția, terminând grupa pe locul secund cu 16 puncte, cu 2 mai puțin decât Elveția, care s-a calificat direct la turneul final.

Până în prezent, se cunosc echipele calificate direct la turneul final al Cupei Mondiale 2022, din Qatar: Belgia, Croația, Danemarca, Anglia, Franța, Germania, Serbia, Spania și Elveția. Pentru Play-off, s-au calificat următoarele echipe: Italia, Macedonia de Nord, Polonia, Portugalia, Rusia, Scoția și Suedia.

Tragerea la sorți pentru play-off, va avea loc pe 26 noiembrie 2021, la ora 18, la Zurich. Datele semifinalelor au fost deja stabilite: acestea se vor disputa pe 24 și 25 martie 2022, iar pe 28 și 29 martie 2022 se vor disputa cele trei finale. Echipele cap de serie (Italia și Portugalia, vor fi sigur capi de serie, până în prezent, iar Austria nu va fi cap de serie la tragerea la sorți) vor juca semifinalele acasă. Pentru finale, meciurile se vor disputa acasă și în deplasare.

Declarația selecționerului Italiei, Roberto Mancini, după egalul cu Irlanda de Nord

Roberto Mancini, antrenorul Italiei, a declarat după egalul cu Irlanda de Nord, conform site-ului oficial al UEFA: „Trebuie doar să redescoperim ceea ce ne-a distins până acum. Trebuie să ne redresăm forțele. Am avut o ocazie bună în prima repriză, un gol marcat atunci, probabil ne-ar fi ajutat să avem un joc mai liniștit. Am avut ocazii să ne pecetluim calificarea înainte de acest meci. Remiza împotriva Bulgariei a fost jocul cheie. Era în septembrie și jucătorii nu erau chiar bine pregătiți. Apoi au urmat cele două penaltyuri pe care le-am ratat împotriva Elveției. Dar rămân încrezător pentru play-off."

Autor, Alexandru Neata

Publicitate,

 

P

U Craiova se califică în sferturile Cupei României, după victoria lejeră cu Minaur Baia Mare

 

Card image