Ionuț Stroe: Nimeni nu poate îngrădi accesul unei echipe, pe noul stadion Ghencea

București, 04 Mai 2020

../Imagini-04-2020/Ionut-Stroe-ministrul-sp.jpg

La nici o săptămână de la precedenta apariție prin skype la televiziune, ministrul sportului Ionuț Stroe, a fost prezent tot prin Skype, duminică la canalul TV Digi Sport, dezvoltând subiectul de actualitate, privitor la reluarea activității fotbalistice, după data de 15 mai.

„Practicarea sportului pentru o societate, este o activitate cu foarte multe beneficii și mă refer în afară de sănătate, la nivelul psihic, la nivel de educație. Sportul ca și educație, este un instrument care te poate forma, te poate ajuta prin rigurozitate, fair-play, disciplină, respect. Pe măsură ce situația actuală evolueză spre bine, putem lua în calcul evaluarea măsurilor restrictive și pregătim cadrul legislativ și modul în care trebuie să o facem. Până acum, nu avem sportivi infectați, iar sportul trebuie să se reia în mod treptat și responsabil”, a declarat Ionuț Stroe.

În continuare, Ionuț Stroe a spus: „Ne gândim cu toții la momentul când se va putea permite reluarea activității sportive. Nu toate sporturile prezintă același risc epidemiologic. Fotbalul are un risc ridicat. Competițiile vor începe doar în momentul când, ne vom asigura că ținem totul sub control, că există un cadru de siguranță maximă. Aceste competiții vor fi precedate de o perioadă tampon, de pregătire centralizată, cu o izolare în regim de cantonament, pentru toți cei implicați. În momentul de față lucrăm la aceste scenarii, dar mai avem ceva de așteptat, trebuie să avem cumpătare, răbdare și maturitate.”

„Dacă se va permite reluarea fotbalului, această activitate va fi precedată de izolare de 14 zile, testare pentru toți participanții care trebuie să fie extrem de mic, în număr limitat. Săptămâna viitoare este posibil să anunțăm chiar public procedurile. Va fi un regim destul de strict, începând cu modul de servire a mesei, cu folosirea vestiarelor, cu fazele de antrenament. La început cu participanți mai puțini la antrenament. Pentru cei din Liga 1, sunt suficiente patru săptămâni de pregătire. Putem lua data de 15 mai, ca pe un reper să ieșim din această situație de urgență”, a mai adăugat Ionuț Stroe.

Întrebat dacă meciurile se vor disputa cu spectatori în tribune, Ionuț Stroe a spus: „Evident că meciurile cu spectatori vor fi reluate mult mai târziu, Nu se poate menține distanțarea socială pe un stadion, la un număr de 10000 de spectatori. Trebuie să avem înțelegere, pentru că nu poți controla modul de aranjare într-un stadion.”

„Am vizitat de curând construcția celor trei stadioane din București. Aceste stadioane trebuie puse în valoare după terminarea lucrărilor. Stadionul Ghencea este realizat în proporție de peste 80%, stadionul Arcul de Triumf, 70%. Pe stadionul din Ghencea, fiind construit din bani publici, nimeni nu poate îngrădi accesul unei echipe. Stadioanele vor avea administratori publici. Stadionul Giulești este puțin întârziat (40%), dar în trei luni de zile, construcția va fi la același stadiu în care se află stadionul Ghencea, a spus în încheiere Ionuț Stroe.

Autor, Alexandru Neață

 

 

 

Comentarii:

 

 

Site-ul Fotbal-flash.ro, folosește cookie-uri. Prin continuarea navigării sunteți de acord cu utilizarea acestor informații și cu politica de utilizare a cookie-urilor. Am adaptat condițiile impuse, în conformitate cu REGULAMENTUL (UE) 2016/679 AL PARLAMENTULUI EUROPEAN ȘI AL CONSILIULUI; dispozitiile Legii nr. 677/2001, pentru protectia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestor date.

ACCEPT   Pentru edificare   Află mai multe   X