Într-un meci al etapei a 20-a, CFR Cluj învinge Chindia în deplasare, dintr-un penalti

București, 02 Februarie 2021

../Imagini-02-2021/Chindia-CFR-0-1

Ultima partidă a etapei a 20-a, disputată luni pe stadionul Ilie Oană din Ploiești, dintre Chindia și CFR Cluj, s-a terminat cu victoria echipei clujene, scor final 1-0. Partida a fost una de bun nivel tehnic și spectacular, mai ales în partea a doua a sa. În prima parte au fost doar câte un șut pe poartă, pe final, atunci când ambii portari și-au făcut datoria.

Singurul gol al partidei, a fost marcat dintr-un penalti, în minutul 52, având-ul ca autor pe Alexandru Păun. Deși hențul în careu comis de fundașul Andrei Pițian, la acordarea penalti-ului nu a fost prea clar, la reluările TV de faze, acesta, spre meritul său, a recunoscut hențul comis, imediat după meci, lucru cam rar întâlnit la mulți dintre fotbaliști, mai ales în lipsa VAR-ului. Se punea în discuție decizia lui Radu Petrescu, dacă jucătorul nu recunoștea, fiind o fază grea, dar spre meritul lui, centralul nu s-a înșelat la faza când a acordat penalty-ul.

Chiar dacă a fost învinsă Chindia, a dat o replică destul de bună campioanei în exercițiu și rămâne după această etapă pe locul 6, cu 28 puncte. În etapa următoare, târgovișetenii vor întâlni joi, tot pe același stadion formația FC Botoșani (locul 7, cu 27 puncte), un meci ce se anunță destul de interesant de urmărit, întrucât echipa care va câștiga va lua o opțiune serioasă pentru playoff.

CFR Cluj pare să aibă un meci mai ușor pe propriul teren, cu FC Viitorul. Echipa antrenată de Mircea Rednic mai speră în continuare să prindă un loc de playoff, ocupând după această etapă (când a terminat la egalitate ăn deplasare cu Astra), locul 8, cu 25 puncte. CFR Cluj ocupă locul secund în clasament, cu un punct mai puțin decât FCSB și cu 7 puncte peste ocupanta locului 3, Universitatea Craiova.

Declarația fundașului Andrei Pițian (Chindia), după eșecul cu CFR Cluj

Fundașul echipei Chindia, Andrei Pițian, a declarat după partidă, la canalul TV Digi Sport, următoarele: „S-a dat penalti, ok, dar la faza premergătoare, a fost fault clar pentru noi, se întoarce decizia și a dat-o pentru ei. N-am înțeles, în minutul 57, Ben Youssef îmi dă cu cotul în cap și nu se dă penalty, după care primim replica clasică a lor, mai greșim și noi. Noi ca jucători dacă greșim, tot noi suportăm. Pentru greșelile arbitrilor, de ce tot noi suportăm? Nu înțeleg. Ei vor respect, dar dacă vor respect, trebuie să respecte. Este evident, în etapa trecută cu Sibiul, am luat gol cu mâna, acum dai penalty împotriva noastră, apoi la faza imediat următoare, nouă nu ni se acordă penalty.”

„Recunosc că am atins mingea cu mâna la faza penalti-ului. În febra jocului, n-am simțit că am atins mingea cu mâna. Am văzut reluarea și în săritură, mi-a aterizat mingea și pe mână. Ok, a dat penalti, dar după, a fost penalti cât se poate de clar în minutul 57 și nu-l acordă. Este frustrant. Dacă nu aveau acel penalty, n-aveau șut pe poartă în statistici”, a spus în încheiere Andrei Pițian.

Autor, Alexandru Neata

 

Comentarii:

 

P

P

P

  

 

Site-ul Fotbal-flash.ro, folosește cookie-uri. Prin continuarea navigării sunteți de acord cu utilizarea acestor informații și cu politica de utilizare a cookie-urilor. Am adaptat condițiile impuse, în conformitate cu REGULAMENTUL (UE) 2016/679 AL PARLAMENTULUI EUROPEAN ȘI AL CONSILIULUI; dispozitiile Legii nr. 677/2001, pentru protectia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestor date.

ACCEPT   Pentru edificare   Află mai multe   X