logo logo
Fotbal flash

În partida de pe Wembley, Anglia elimină Germania, scor 2-0, în optimile EURO 2021

 

Card image

Marți, pe stadionul Wembley, Anglia a reușit să se impună clar în fața Germaniei, scor 2-0 și să se califice în sferturile de finală ale EURO 2020. În sferturi, selecționata Angliei se va deplasa la Roma, pentru jocul cu Ucraina, care este programat pe 03 iulie, pe stadionul Olimpico.

Golurile echipei Angliei, au fost înscrise de Raheem Sterling, minutul 75 și Harry Kane, minutul 86. Fundașul central al echipei Angliei, Harry Maguire, a fost desemnat omul meciului. Anglia nu mai reușise să elimine Germania, la un turneu final mondial sau european, din anul 1966.

Deși statisticile sunt de partea Germaniei, atât la posesie, cât și la ocaziile de gol, Anglia a fost echipa mai pragmatică, reușind totuși să expedieze 4 șuturi pe spațiul porții, față de cele 3 ale Germaniei. Mai trebuie spus că pe Wembley, au fost prezenți un număr de 42000 spectatori (jumătate din capacitate).

Reacții după joc

Fundașul echipei Angliei, Harry Maguire, desemnat omul meciului, primind în acest sens și un trofeu, a declarat după victoria cu Germania, conform site-ului UEFA, următoarele: „Este un moment magnific pentru mine, echipă, fani, toți cei implicați. A trebuit să fim curajoși atât cu mingea cât și fără, a trebuit să punem presiune. Avem jucători excelenți, formăm un grup unit și acest lucru provine de la antrenorul Gareth."

Gareth Southgate, antrenorul Angliei, a declarat conform aceleiași surse: „Astăzi am obținut un mare rezultat. Anglia nu a reușit să învingă Germania într-un meci eliminatoriu, de la finala de aici din 1966. Așa că, acești jucători continuă să scrie istorie și au șansa din nou, de a face ceva cu adevărat special. Energia a fost incredibilă pe stadion, iar atât de multe milioane de oameni, după un an atât de joc dificil, pot avea plăcerea pe care știu că le-am fi oferit-o astăzi. Știam că Germania, cu experiența lor, va dicta viteza anumitor pasaje ale jocului. Știam că Kroos va organiza jocul și va trebui să avem răbdare."

Toni Kroos, mijlocaș al Germaniei, a declarat după jocul cu Anglia, la ARD: „Vă puteți imagina ce gust amar are această înfrângere. A fost un meci echilibrat până când au marcat primul gol. Ambele echipe s-au anulat reciproc. Eficiența a făcut diferența astăzi. Anglia nu a avut aproape nicio șansă până când au făcut 1-0. Jocul noastru a fost solid până atunci, dar golul lor a schimbat totul."

Autor, Alexandru Neata

Comentarii:
Publicitate,

 

P

Conferința de presă a selecționerului Italiei, Roberto Mancini

 

Card image