logo logo
Fotbal flash

Gerard Piqué, după partida Italia-Spania: Loviturile de pedeapsă sunt uneori foarte crude

07 Iulie 2021

 

Card image

Prima semifinala a Campionatului European de fotbal dintre Italia și Spania, disputată marți pe Wembley, s-a încheiat cu victoria Italiei, după 120 minute de joc și după executarea penalti-urilor de departajare, scor general 5-3. După 90 minute de joc, scorul a fost 1-1 și nici după prelungiri scorul nu a fost modificat.

Golurile au fost marcate de Federico Chiesa, minutul 60, pentru Italia, respectiv Alvaro Morata, minutul 80, pentru Spania. La penalti-uri, au înscris pentru Italia: Belotti, Bonucci, Bernardeschi și Jorginho, iar pentru Spania, Gerard Moreno și Alcantara. Au ratat penalty-uri, Locatelli, pentru Italia, respectiv, Olmo și Morata, pentru Spania.

Italia a suferit mult în această semifinală, nu a mai fost echipa aceea proaspătă, din jocurile anterioare, fiind depășită la toate capitolele statisticilor, atât la posesie, 65/35%, sau al ocaziilor de gol, 16/7, în favoarea Spaniei. Finala Euro 2020, se va disputa duminică, tot pe stadionul Wembley, urmând ca italienii să-și cunoască adversara, după disputarea celei de-a doua semifinale, ce se va disputa în această seară, între Anglia și Danemarca.

Reacții după calificarea Italiei în finala EURO 2020

Fundașul central al FC Barcelona și fostul echipei naționale spaniole, Gerard Piqué, a publicat un mesaj de încurajare și recunoaștere pe o rețea de socializare, pentru La Roja, după ce a fost eliminată în semifinalele împotriva Italiei, menționând: „Turneu uriaș al echipei naționale. Trebuie să te simți foarte mândru. A ajunge la semifinalele Euro, trebuie să ai mult merit. Nu cred că există o echipă mai bună în competiție, dar loviturile de pedeapsă sunt uneori foarte crude. Transmit multe încurajări pentru echipă!”

Antrenorul italian Roberto Mancini, care și-a condus echipa în finala Campionatului European după ce a învins Spania la penalty-uri, a declarat, conform cotidianului spaniol AS: „Ne bucurăm că le-am dat italienilor o astfel de noapte, acum a mai rămas doar una. Știam că va fi foarte greu. Spania ne-a făcut să suferim, am încercat să înscriem când am avut șanse. Loviturile de penalti sunt o loterie. Felicit Spania, este o echipă grozavă. Uneori trebuie să suferi, dar am meritat să ajungem aici. Nu a fost ușor, nimeni nu a crezut în noi și am ajuns în finală. I-am dedicat-o italienilor.”

Autor, Alexandru Neata

Comentarii:
Publicitate,

 

P

Pe stadionul Wembley, Anglia și Scoția, au terminat la egalitate, în grupa D, a CE de fotbal

 

Card image