logo logo
Fotbal flash

Franța s-a calificat la turneul final al Cupei Mondiale, după un joc debordant cu Kazahstan

14 Noiembrie 2021

 

Card image

Cu un atac de nota 10, în partida disputată sâmbătă pe Parc des Princes din Paris, în care Mbappé și Benzema, au marcat câte 4 (6', 12', 32', 87') și respectiv 2 goluri (55', 59'), Franța a reușit un joc de mare clasă, învingând Kazahstan cu 8-0 și totodată și-a asigurat calificarea la turneul final al Cupei Mondiale 2022, din Qatar. Celelalte două goluri, au fost matcate de Rabiot 75' și Griezmann 84' (pen).

Atacantul Kingsley Coman, alături de Kylian Mbappé, au fost cei mai buni jucători din Naționala Franței, făcând-use remarcați prin viteza de joc, a acurateții paselor, la care se adaugă Karim Benzema, care a trebuit să se întrebuințeze serios, lucru care i-a reușit și să se încadreze în ritmul debordant de joc.

Cu cele 4 goluri marcate, Mbappé intră în istoria Naționalei Franței, întrucât a doborât recordul cu cele mai multe goluri marcate într-o partidă, stabilit de către Just Fontaine, în partida contra Germaniei de Vest, din play-off-ul pentru locul trei, de la Cupa Mondială din 1958.

Înaintea ultimei etape a grupei D din preliminariile Cupei Mondiale, Franța ocupă locul 1 în clasament, cu 15 puncte, iar pe locul secund, se află Finlanda, cu 11 puncte. Lupta pentru locul 2, se va da între Finlanda și Ucraina. Marți, Finlanda va evolua acasă împotriva Franței, iar Ucraina va evolua în deplasare cu Bosnia și Hertzegovina.

Declarația atacantului echipei Franței, Kylian Mbappé, după victoria cu Kazahstan

Kylian Mbappé, atacantul Franței, a declarat după victoria cu Kazahstan, pentru televiziunea franceză, următoarele: „Cel mai important lucru a fost să ne calificăm. Am vrut să ne dăm șansa de a ne apăra titlul. Este un vis de neimaginat să joci la o Cupă Mondială. Fanii s-au bucurat, la fel și noi. Ne-am respectat jocul și adversarul. Am vrut să continuăm până la capăt. Vineri, am marcat cu capul la antrenament. Antrenorul a spus că am fost norocos, așa că este o mână de ajutor din partea destinului. Este adevărat, poziţia mea nu este cea mai bună, dar m-am îmbunătăţit deja anul acesta. Nu am abilitatea de lider pe care o ai la nivelul superior, dar încep să ajung puțin mai mult, acolo unde vreau să ajung. Voi continua să muncesc pentru a mai înscrie.”

Autor, Alexandru Neata

Publicitate,

 

P

CFR Cluj obține victorie cu Sepsi și își mărește diferența față de locul secund cu 8 puncte

 

Card image