logo logo
Fotbal flash

Franța învinge Spania în finala Ligii Națiunilor și câștigă trofeul ediției 2020/2021

11 octombrie 2021

 

Card image

După încheierea ediției 2020/2021 a Ligii Națiunilor UEFA, cu finala mică dintre Italia v Belgia, scor 2-1 și a finalei mari, dintre Franța v Spania, scor 2-1, podiumul este astfel alcătuit din,  FRANȚA, locul 1, SPANIA, locul 2 și ITALIA, locul 3. Cu această victorie, selecționata Franței, este la a 25-a partidă oficială neînvinsă.

În finala dintre Franța și Spania, disputată duminică pe stadionul San Siro din Milan, la care au asistat 35 mii de spectatori, golurile au fost marcate în partea a doua a meciului, autori fiind Benzema, minutul 66 și Mbappe, minutul 80, pentru Franța, respectiv Oyarzabal, minutul 65, pentru Spania. Golul victoriei echipei Franței, a fost marcat dintr-o poziție suspectă de ofsaid și curios lucru, deși a existat arbitraj video, nici măcar nu s-a oprit meciul după golul lui Mbappe, pentru verificare! Probabil că arbitrului englez Taylor, i s-a comunicat prin cască, faptul că nu a fost vorba de ofsaid.

Karim Benzema a marcat un gol magnific, reușind egalarea, la un minut după ce Franța era condusă pe tabela de marcaj, fiind declarat omul meciului, iar această reușită, coroborată cu evoluțiile bune de la echipa de club (Real Madrid), este în cursa pentru desemnarea Jucătorului Anului, cu șanse destul de mari.

Reacții după finala Ligii Națiunilor dintre Franța și Spania, scor 2-1

Karim Benzema, atacant al Franței, a declarat după câștigarea trofeului Ligii Națiunilor, conform site-ului oficial al UEFA: „A fost o noapte de vis din punct de vedere personal și din punct de vedere al echipei. Nu a fost ușor și am arătat caracterul puternic al acestei echipe. Nu renunțăm niciodată. Este semnul unor echipe grozave care nu intră niciodată în panică și are răbdare. Când înscrii un astfel de gol, există întotdeauna un element de noroc. Știam din momentul în care am șutat că intră, dar că nu va găsi colțul de sus .”

Didier Deschamps, antrenorul Franței, a declarat conform aceleiași surse: „Sunt foarte mândru și foarte fericit pentru jucători. Dincolo de talentul pe care îl avem în această echipă, există și caracter și mentalitate. În a doua jumătate am fost mai agresivi și i-am forțat să greșească."

Autor, Alexandru Neata

Publicitate,

 

P

Rapid se califică în optimile Cupei României, după ce a învins CS Mioveni la penalti-uri

 

Card image