logo logo
Fotbal flash

Franța învinge Belgia în semifinala Ligii Națiunilor și va juca duminică, finala cu Spania

08 octombrie 2021

 

Card image

În cea de-a doua semifinală a Ligii Naținilor, disputată joi pe stadionul Juventus din Torino, Franța a învins Belgia, scor final 3-2, reușind astfel calificarea în finala competiției, ce se va disputa duminică, pe același stadion, împotriva Spaniei.

După ce la pauză, scorul era 2-0 în favoarea echipei Belgiei, urmare a golurilor marcate de Carrasco, minutul 37 și Lukaku, minutul 40, Franța a făcut o repriză secundă senzațională, reușind să răstoarne rezultatul, prin golurile înscrise de Benzema, minutul 62, Mbappe, minutul 69 (pen) și Hernandez, minutul 90 și să se califice în finala Ligii Națiunilor.

Victoria Franței este cu atât mai prețioasă, ținând cont că a întâlnit o echipă a Belgiei, clasată pe locul 1 în Clasamentul FIFA al Echipelor Naționale de fotbal. În același clasament FIFA, actualizat pe data de 16 septembrie, Franța ocupa locul 4.

Cea mai frumoasă fază a meciului și cea mai mare ocazie de gol a echipei Franței, a fost cea din minutul 90, care a precedat golul victoriei, ce urma să vină în același minut, a fost cea a lui Paul Pogba, atunci când din lovitură liberă de la cca. 20 metri, a trimis mingea în vinclul porții lui Courtois.

Reacții, după semifinala Ligii Națiunilor, Belgia v Franța

Didier Deschamps, antrenor al Franței, a declarat după calificarea în finala Ligii Națiunilor, conform site-ului oficial al UEFA: „Au marcat două goluri în timpul perioadei lor puternice de 20 de minute din prima repriză. Câștigarea meciului în acest fel, arată puterea caracterului echipei. Jucătorii nu cedează niciodată. Am venit aici pentru a juca finala, suntem acolo și va fi un trofeu în joc. Vom face tot ce putem pentru a-l ridica."

Roberto Martínez, antrenorul Belgiei, a spus conform aceleiași surse: „Prima noastră perioadă a fost cu adevărat extraordinară. Am fost atât de încrezători și atât de ușor. În a doua jumătate, am fost puțin prea emoționanți, poate ne gândeam prea devreme la calificare în finală. Nu am făcut ceea ce trebuia să facem. Am lăsat Franța să revină. Au avut energia să înscrie un ultim gol.”

Autor, Alexandru Neata

Publicitate,

 

P

FCSB învinge în deplasare FCU Craiova, scor 1-0 și trece pe loc de play-off

 

Card image