logo logo
Fotbal flash

Farul a reușit să se impună în jocul cu Petrolul, scor 2-0 și să-și consolideze poziția de lider

19 februarie 2023

 

Card image

După victoria echipei Farul în meciul cu Petrolul, în partida disputată sâmbătă pe stadionul din Ovidiu, echipa antrenată de Gheorghe Hagi se distanțează la 5 puncte în fruntea clasamentului, loc ce și-l păstrează și după această etapă cu numărul 26, indiferent de rezultatul echipei CFR Cluj cu FC Argeș, ce se dispută duminică.

Omul meciului a fost Denis Alibec, autorul pasei de gol pentru Louis Munteanu, din minutul 28 și al golului marcat din penalti, din minutul 58, obținut tot de el, fiind faultat în careu de Gheorghe Grozav. Jocul bun al lui Denis Alibec din această ediție de campionat, i se datorează antrenorului echipei Farul, Gheorghe Hagi, care a știut să-l reinventeze, așa cum a procedat cu ani în urmă, antrenorul Mircea Lucescu, cu Dănuț Lupu, pe când antrena Rapidul.

Cu o replică destul de ștearsă, Petrolul nu a sperat mai mult de la acest joc și se îndepărtează de zona play-off, ocupând provizoriu locul 7, poziție ce o poate pierde, dacă FCU Craiova se impune în jocul cu FC Voluntari, programat luni pe stadionul Ion Oblemenco.

În etapa viitoare, Farul va avea meci în deplasare, cu UTA Arad, echipă avidă de puncte, ținând cont de penultima poziție ocupată în clasament și cu un joc bun în ultimele două partide. Petrolul în schimb, va avea un meci greu, pe propriul stadion cu CFR Cluj, campioana în exercițiu.

Declarația antrenorului echipei Farul, Gheorghe Hagi, după victoria cu Petrolul

După victoria cu Petrolul, antrenorul echipei Farul, Gheorghe Hagi, a declarat la canalul TV Digi Sport, următoarele: „N-am jucat un meci foarte bun de la început, ritmul și intensitatea jocului a fost de un nivel foarte bun. Am făcut ambele faze foarte bine, atunci când am atacat și când ne-am apărat. Am creat presiune foarte mare adversarului, n-a avut timp să gândească și lucrul acesta ne-a dus la o victorie meritată, din toate punctele de vedere. Denis Alibec se simte bine cu noi, individual ca jucător este foarte bun, a găsit probabil și echipa care îl pune în evidență. Astăzi, nu putem să scoatem în evidență numai jucătorii din față. Pentru mine, au jucat foarte bine toți, în special Popescu, care a făcut un meci extraordinar, mijlocașii nu mai vorbesc, Băluță a jucat foarte bine.”

Autor, Alexandru Neata

Comentarii:
Publicitate,

 

P

CFR Cluj învinge FC Voluntari, scor 1-0, după un autogol dintr-o fază fixă și revine pe locul 1

 

Card image