logo logo
Fotbal flash

FCU Craiova se întoarce acasă cu toate punctele, după partida cu Dinamo, din etapa a 9-a

16 septembrie 2023

 

Card image

Într-o partidă a etapei a 9-a, din Superligă, disputată vineri pe Arena Națională, Dinamo a fost învinsă cu scorul de 1-0, de formația FCU Craiova, după o evoluție slabă a bucureștenilor, în care și-au creat puține ocazii de gol.

Golul victoriei formației craiovene, a fost marcat de William Baeten, în minutul 61, cu un șut de excepție de la 25 metri. În faza de dinaintea golului, portarul dinamovist, Golubovic, reușise cu o intervenție de excepție să evite golul, în urma unui șut din apropiere al lui Van Durmen.

În prima repriză, fazele importante pe care le puteam consemna, au lipsit cu desăvârșire. Singura posibilitate de a marca a avut-o Baeten, care a executat o lovitură liberă de la 20 metri, pe lângă poarta lui Golubovici.

Primul șut pe spațiul porții al dinamoviștilor, a venit destul de târziu, deabia în minutul 51, prin Bani. Acest lucru s-a datorat și apărării formației craiovene, mult mai atentă și experimentată, venind la București cu gândul să nu primească gol. După înfrângerea de pe teren propriu cu Rapid, din etapa a 7-a, când a încasat 5 goluri, au urmat partidele cu Farul și Dinamo, când le-au câștigat pe ambele și nu au primit nicun gol.

Dinamo a avut de două ori posibilitatea egalării, mai întâi, în minutul 78, prin Denis Politic, mingea fiind respinsă de Robert Popa de la rădăcina barei în corner, apoi în minutul 90+3, prin Cristian Costin, când a trimis puternic din marginea careului, mingea lovind vinclul porții lui Robert Popa.

În etapa următoare, Dinamo va primi vizita echipei Farul, partida fiind programată vineri, iar FCU Craiova, va primi vizita formației Oțelul Galați. În clasament, Dinamo ocupă locul 12, cu 8 puncte, iar FCU Craiova, cu 12 puncte, a urcat cel puțin provizoriu pe locul 7.

Declarația antrenorului lui Dinamo, Ovidiu Burcă, după înfrângerea cu FCU Craiova

Antrenorul lui Dinamo, Ovidiu Burcă, a declarat după înfrângerea cu FCU Craiova, la canalul TV Digi Sport, următoarele: „Cred că șutul acela de la distanță, al lui Baeten a făcut diferența în această seară. Eu nu spun că este ghinion, trebuie să ai mai multă agresivitate, mai multă determinare. În niciun caz, n-am fi trebuit să pierdem acest meci. Este greu să acceptăm că am pierdut astăzi, n-am făcut un meci rău, am făcut multe lucruri bune, dar dacă nu câștigi meciul, este nevoie de mai mult. Cred că echipa a căpătat mai multă forță, mai multă stabilitate în defensivă. Creăm prea puțin în faza de atac. Până la următorul meci trebuie să le reglăm.”

Autor, Alexandru Neata

Comentarii:
P

 

Dinamo învinge FC Voluntari, scor 3-2 și ajunge pe locul 7 în clasament

 

Card image