București, 07 Iulie 2019

FC Viitorul câștigă în premieră Super Cupa României, după finala cu CFR Cluj, scor 1-0

../Imagini-006-2019/FFC-Viitorul-Super-Cupa

Deschiderea oficială a sezonului fotbalistic, 2019-2020, a coincis cu jocul de Super Cupa României, disputat sâmbătă la Ploiești pe stadionul Ilie Oană, între câștigătoarea campionatului, CFR Cluj și câștigătoarea Cupei României, FC Viitorul. Victoria a revenit echipei FC Viitorul, scor 1-0, urmare a golului splendid marcat de Artean, cu un șut din 25 metri, în minutul 86.

Prin această victorie importantă, jucătorii echipei FC Viitorul și-au adus în vitrina clubului și trofeul care-i lipsea, Super Cupa României!

Portarul echipei Viitorul, Tordai, a fost unul dintre cei mai buni jucători de pe teren, salvând-uși echipa în multe situații dificile, culminând cu ocazia lui Deac, din minutul 90+3, care a trimis mingea în bară și apoi a fost prinsă cu multă șansă de același Tordai, pe linia porții!

În minutele din startul reprizei secunde, FC Viitorul putea beneficia de un penalty, la hențul în careu al lui Bordeianu, însă centralul Colțescu a considerat că nu se impune.

Antrenorul echipei CFR Cluj, Dan Petrescu a declarat după înfrângerea în Super Cupă, la televiziunea Telekom, următoarele: „Suntem supărați, vroiam să câștigăm trofeul, este primul meci oficial. Din păcate, nu am reușit. Am fi vrut să fim noi acum pe teren și să sărbătorim. De acum, avem meciuri din trei în trei zile și n-avem timp să ne odihnim prea mult. Nu pot să spun că este o victorie meritată, pentru că n-a fost un meci în care o echipă a dominat, a fost un meci echilibrat, iar ocaziile mai mari le-am avut noi, dar în fotbal se joacă pe goluri. Când dai un așa gol într-o finală, meriți să câștigi. Noi n-am știut să o băgăm în poartă, iar la ultima fază și norocul ne-a lăsat!”

De partea cealaltă, antrenorul echipei FC Viitorul, Gheorghe Hagi, a declarat la același post TV, următoarele: „Suntem mulțumiți, fericiți și mă bucur pentru acești jucători, pentru echipă, pentru suporterii care i-am avut și atât. De acum, gândul meu este acela ca echipa CFR să aibe marți șansă, să strângă toată energia care o are și să câștige. Deja mă gândesc la ei, i-am și zis lui Dan să facă ca băieții să meargă acolo cu capul sus. A fost un meci echilibrat, noi am avut șansa golului. A fost un meci bun d.p.v. tactic, s-au văzut lucruri bune. Era normal, după atâtea înfrângeri pe care le-am avut cu ei, trebuia să vină odată și lucrul acesta.”  

Autor, Alexandru Neață

 

 

 

 

Comentarii:

 

 

P

P

 

../Imagini-005-2019/Romania-U21-Anglia-U21

 

Citește și: România U21, aproape de semifinalele EURO, după victoria de vis cu Anglia U21, scor 4-2

Vineri, selecționata României U21, a realizat a doua victorie de prestigiu, la turneul final al EURO 2019 din Italia și San Marino, împotriva formației similare a Angliei...

 

 

Site-ul Fotbal-flash.ro, folosește cookie-uri. Prin continuarea navigării sunteți de acord cu utilizarea acestor informații și cu politica de utilizare a cookie-urilor. Am adaptat condițiile impuse, în conformitate cu REGULAMENTUL (UE) 2016/679 AL PARLAMENTULUI EUROPEAN ȘI AL CONSILIULUI; dispozitiile Legii nr. 677/2001, pentru protectia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestor date.

ACCEPT   Pentru edificare   Află mai multe   X