Elveția produce surpriza în optimile CE, eliminând Franța, la penalty-uri

București, 29 Iunie 2021

../Imagini-07-2021/Franta-Elvetia-faza-meci

Franța, Campioana Mondială în exercițiu, a fost eliminată în optimile EURO 2020 de Elveția, după prelungiri și executarea penalty-urilor de departajare. La partida dintre Franța și Elveția, disputată luni pe Arena Națională din București, a asistat printre alții și președintele UEFA, slovenul Aleksander Čeferin. Omul meciului, a fost numit căpitanul echipei Elveției, mijlocașul Granit Xhaka, cu origini albaneze și care evoluează la clubul Arsenal Londra.

Selecționata Elveției a avut un start bun de meci, când a reușit să deschidă scorul, în minutul 15, prin Haris Seferovic. Elveția putea majora scorul, în minutul 55, prin Ricardo Rodriguez, care a ratat un penalty. Jucătorii Franței, au preluat inițiativa și au reușit prin Karim Benzema să răstoarne rezultatul, în urma unei duble în minutele 57 și 59. A urmat apoi, golul lui Paul Pogba, din minutul 75, scorul devenind 3-1.

Cu 10 minute înaintea terminării timpului regulamentar, Elveția a reușit să marcheze de două ori, în minutele 81 și 90, prin Haris Seferovic și respectiv, Mario Gavranovic, scorul devenind 3-3. După cele două reprize de prelungiri, nu s-a marcat și au urmat penalty-urile de departajare. La ultima lovitură de penalty, Kylian Mbappe a ratat și astfel Elveția se califică în sferturile de finală, unde vineri, va întâlni Spania, echipă ce s-a calificat după ce a eliminat Croația, după 120 minute de joc.

Reacții după succesul Elveției cu Franța

Căpitanul Elveției, Granit Xhaka, a declarat conform site-ului oficial al UEFA, după calificarea în sferturile EURO 20202, următoarele: „Este uimitor. Am făcut istorie în seara asta și suntem cu toții foarte mândri. Am scris istoria acestei națiuni fotbalistice. Acum avem Spania în sferturi. Va fi dificil, dar acum visăm.”

Yann Sommer, portarul Elveției, a declarat conform aceleiași surse: „Ce meci! Ce seară de fotbal! A fost șansa noastră să trecem în final în optimile de finală pentru că nu am mai reușit niciodată. Este incredibil, am jucat cu inimă și cu caracter. A fost o situație foarte dificilă pentru noi după penalty-ul ratat. Sunt foarte mândru de echipă, de modul în care am revenit. Am crezut întotdeauna."

Portarul reprezentativei Franței, Hugo Lloris, a declarat, conform aceleiași surse: „Nu căutăm scuze. Regretul, dacă putem avea, este că am condus cu 3-1. În ultimii ani am știut să închidem meciul. Am trecut prin fiecare emoție posibilă și sincer, acesta este fotbalul, așa cum ne place. Cele două goluri pe care le-am primit în ultimul sfert de oră ne-au rănit cu adevărat.”

Autor, Alexandru Neata

 

Comentarii:

 

P

P

P

  

 

Site-ul Fotbal-flash.ro, folosește cookie-uri. Prin continuarea navigării sunteți de acord cu utilizarea acestor informații și cu politica de utilizare a cookie-urilor. Am adaptat condițiile impuse, în conformitate cu REGULAMENTUL (UE) 2016/679 AL PARLAMENTULUI EUROPEAN ȘI AL CONSILIULUI; dispozitiile Legii nr. 677/2001, pentru protectia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestor date.

ACCEPT   Pentru edificare   Află mai multe   X