logo logo
Fotbal flash

După victoria cu Italia, Spania va juca finala Ligii Națiunilor cu Belgia sau Franța

07 octombrie 2021

 

Card image

Miercuri, pe stadionul San Siro din Milano, Italia și Spania, au disputat prima semifinală a Ligii Națiunilor UEFA, victoria revenind fotbaliștilor spanioli, cu scorul de 2-1. Cealaltă semifinală, dintre Belgia și Franța, se dispută astăzi, pe stadionul Juventus din Torino.

Din minutul 42, Italia a evoluat cu un om în minus, după eliminarea lui Leonardo Bonucci, pentru cumul de cartonașe galbene. Golurile au fost marcate de Lorenzo Pellegrini, minutul 83, pentru Italia, respectiv, Ferran Torres, minutul 17 și Mikel Oyarzabal, minutul 45+2, pentru Spania.

Echipa Italiei, condusă de pe bancă de Roberto Mancini, aflată la primul eșec, după 37 jocuri, a evoluat mult mai bine în repriza secundă, când au evoluat în 10 oameni, reușind să marcheze și un gol și au sperat în ultimele minute de joc, cu șanse reale de a egala și de aduce meciul în prelungiri.

După eșecul cu Spania, Italia va disputa duminică finala mică, la Torino, cu echipa pierzătoare a celeilalte semifinale, dintre Belgia și Franța. Finala mare se va disputa tot duminică, la orele 21:45, între Spania și învingătoarea din semifinala Belgia v Franța.

Reacții după semifinala Ligii Națiunilor, dintre Italia și Spania

După calificarea în finala Ligii Națiunilor, Luis Enrique, antrenorul Spaniei, a declarat conform site-ului oficial al UEFA: „Jocul a fost frumos pentru noi, dar a fost un meci între două rivale, au arătat cele mai bune calități pe care le-au avut. Echipa mea a arătat bine pe tot parcursul, am presat și sunt destul de fericit. Ne-am apărat apăsând sus, fiind curajoși și am arătat o atitudine strălucitoare."

Roberto Mancini, antrenor al Italiei, a declarat conform aceleiași surse: „Prima repriză s-ar fi putut încheia cu ușurință 1-1. Spania joacă foarte bine din punct de vedere tehnic și ar fi trebuit să fim mai atenți să nu cedăm o secundă înainte de sfârșitul reprizei. Este foarte dificil să joci contra Spaniei cu un om în plus pe teren. Aveam nevoie de forțe proaspete și am făcut mai multe înlocuiri care ne-au ajutat în a doua jumătate.”

Autor, Alexandru Neata

Publicitate,

 

P

Punct important obținut de UTA, în deplasare cu Sepsi, scor final 0-0

 

Card image