După victoria cu Danemarca, Belgia este calificată în optimile EURO 2020

București, 18 Iunie 2021

../Imagini-07-2021/Danemarca-Belgia-1-2

Într-o partidă din grupa B, a turneului final EURO 2020, disputată joi la Copenhaga, Danemarca a cedat în fața Belgiei, cu scorul de 2-1. După acest rezultat, Belgia cu 6 puncte este calificată în optimile competiției.

Danemarca a reușit să deschidă scorul destul de rapid, în minutul 2, prin Yussuf Poulsen, iar ocupanta primei poziții în clasamentul mondial al echipelor naționale, Belgia, a reușit să răstoarne rezultatul, prin golurile înscrise de Thorgan Hazard, minutul 55 și Kevin De Bruyne, minutul 70. Danezii nu s-au închis, iar în minutul 87, atacantul Martin Braithwaite a trimis puternic cu capul, mingea nimerind vinclul porții lui Thibaut Courtois.

Trebuie precizat că atacantul Kevin De Bruyne, în vârstă de 29 ani, legitimat la clubul Manchester City, nu a fost în formula de start trimisă în teren de antrenorul Roberto Martínez, fiind introdus după pauză în locul lui Dries Mertens, reușind apoi să înscrie golul victoriei.

După zece minute de joc, ambele galerii prezente la meci, au aplauat pentru danezul Christian Eriksen, care se recuperează în spital după o urgență medicală în timpul jocului de deschidere al Danemarcei împotriva Finlandei. În tribune a fost observat și un banner imens pentru susținerea lui Eriksen.

Declarați după succesul Belgiei cu Danemarca, scor 2-1

Antrenorul Belgiei, Roberto Martínez, a declarat după victoria împotriva Danemarcei, conform site-ului oficial al UEFA, următoarele: „A trecut ceva timp de când nu am mai fost testați astfel. În prima repriză, jucătorii păreau șocați, dar au avut experiența de a schimba soarta jocului.”

Romelu Lukaku, atacant al echipei Belgiei, a declarat conform aceleiași surse: „Am jucat dramatic, inclusiv eu. Trebuie să fim sinceri în acest sens. Nu am adus calitatea așteptată, dar nici nu ar trebui să fim prea negativi. Danemarca a făcut un joc senzațional. A fost un test bun și ne-am calificat."

Kasper Hjulmand, antrenor al Danemarcei, a declarat, conform site-ului UEFA: „Nu pot descrie cât de mult respect am pentru acești fani. Am simțit un enorm sprijin de la fani, de la toți oamenii care ne urmăresc, întregul stadion și toți oamenii pe care i-am întâlnit și de la care am simțit dragostea. Putem lua foarte mult cu noi din acest meci. Mă gândesc deja la meciul cu Rusia. Nu am terminat acest turneu și vom face tot ce putem pentru a-i învinge pe ruși.”

Autor, Alexandru Neata

 

Comentarii:

 

P

P

P

  

 

Site-ul Fotbal-flash.ro, folosește cookie-uri. Prin continuarea navigării sunteți de acord cu utilizarea acestor informații și cu politica de utilizare a cookie-urilor. Am adaptat condițiile impuse, în conformitate cu REGULAMENTUL (UE) 2016/679 AL PARLAMENTULUI EUROPEAN ȘI AL CONSILIULUI; dispozitiile Legii nr. 677/2001, pentru protectia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestor date.

ACCEPT   Pentru edificare   Află mai multe   X