../Imagini-08-2020/Islanda-Romania-2-1

După un joc slab, România pierde cu Islanda și ratează șansa prezenței la EURO 2020

București, 09 Octombrie 2020

Cu un singur șut pe poartă, selecționata României nu avea cum să aibă pretenții mai mari de la jocul cu Islanda, disputat joi la Reykjavik și încheiat cu victoria gazdelor, scor 2-1. Jucătorii români conduși de pe bancă de Mirel Rădoi, au jucat fără determinare, islandezii au știut cum să se poziționeze și nu a dat nicio șansă atacului nostru. Mai mult, în prima repriză Alibec nu a primit nicio pasă în preajma careului advers, Aliuță a părut obosit după călătoria lungă cu avionul din Statele Unite.

Pentru Islanda, mijlocașul Gylfi Sigurdsson, care activează la Everton, în vârstă de 31 de ani, a realizat dubla, marcând în minutele 16 și 35. Pentru România a înscris Alexandru Maxim, dintr-un penalti acordat de arbitrul Skomina, după consultarea VAR, în minutul 63.

După acest rezultat, Islanda va întâlni în deplasare Ungaria, în finala playoff, iar care dintre echipe va câștiga, își va asigura locul la turneul final al EURO 2020, ce se va disputa în iunie 2021. Trebuie menționat că, Ungaria a învins joi la Sofia, Bulgaria cu scorul de 3-1, asigurând-uși locul pentru finala playoff, ce se va disputa pe 12 Noiembrie, cu Islanda, la Budapesta.

Declarația lui Mirel Rădoi, antrenorul echipei României, după eșecul cu Islanda:

După eșecul cu Islanda, selecționerul României, Mirel Rădoi, a declarat la televiziunea Pro Tv, următoarele: „La cum am disputat primele 45 de minute, cred că nu meritam să mergem mai departe și să ne calificăm. Am început oarecum previzibil, n-am găsit spații între linii, știam că sunt foarte bine organizați defensiv. Mai știam că sunt puternici și încearcă mereu să speculeze greșeala noastră. În prima repriză am pierdut șapte mingi în propria jumătate, din care au fost patru contraatacuri. N-am scăpat de ceea ce ne-a fost frică, ca în primele 15- 20 de minute să nu primim gol. În repriza a 2-a, am echilibrat balanța, am încercat să avem mai multă mobilitate, să primim mai multe mingi între linii, dar și așa, este prea puțin pentru o echipă, care să merite să joace în finala playoff.”

Autor, Alexandru Neata

 

Comentarii:

 

Publicitate

P

P

  

 

Site-ul Fotbal-flash.ro, folosește cookie-uri. Prin continuarea navigării sunteți de acord cu utilizarea acestor informații și cu politica de utilizare a cookie-urilor. Am adaptat condițiile impuse, în conformitate cu REGULAMENTUL (UE) 2016/679 AL PARLAMENTULUI EUROPEAN ȘI AL CONSILIULUI; dispozitiile Legii nr. 677/2001, pentru protectia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestor date.

ACCEPT   Pentru edificare   Află mai multe   X