logo logo
Fotbal flash

După un joc prudent, Olanda învinge Norvegia și se califică la CM 2022 din Qatar

17 Noiembrie 2021

 

Card image

Într-o partidă a grupei G, din cadrul preliminariilor Cupei Mondiale, disputată marți la Rotterdam, Olanda a învins cu 2-0 formația Norvegiei și se califică la turneul final, după un joc în care nu a strălucit, preferând un joc de pase și o dominare sterilă până în minutul 84, când au reușit să marcheze prin atacantul Steven Bergwijn.

Golul al doilea a fost marcat de Memphis Depay, din pasa excelentă a lui Steven Bergwijn. Trebuie spus că după golul marcat, atacantul Memphis Depay, are un total de 12 goluri și se află în fruntea clasamentului golgheterilor, alături de atacantul Angliei, Harry Kane, cu același număr de goluri.

Tot în grupa G, urmare a victoriei din deplasare cu Muntenegru, Turcia ocupă la finalul meciurilor, locul 2 în grupă și se califică la barajul pentru turneul final, a cărui tragere la sorți este pe data de 26 noiembrie.

Declarația selecționerului echipei Olandei, Olandei, Van Gaal, după victoria cu Norvegia

Antrenorul Olandei, Van Gaal, a declarat după calificarea directă la CM, conform site-ului oficial al UEFA, următoarele: „Cred că am avut jocul sub control timp de 90 de minute”, spune „Ați văzut diferența de la remiza de sâmbătă cu Muntenegru. Am jucat foarte compact timp de 90 de minute. Norvegia poate să fi avut o jumătate de șansă. Am felicitat la pauză jucătorii pentru că au dus la îndeplinire planul și că mai trebuie să reziate încă 45 de minute. Am marcat două goluri și am păstrat foaia curată cu un portar care a revenit din senin. Modul în care am jucat a fost frumos pentru Jasper și Bergwijn. Ai văzut cum am jucat în ultimele minute, am jucat în formula 5-3-2. Noi am jucat în același mod împotriva Norvegiei și în deplasare. Am vrut ca ei să atace. Nu au atacat prea mult, dar Haaland le-a lipsit. Echipa noastră a avut și multe accidentări, dar poate avem o echipă mai mare, cu jucători de calitate.”

Autor, Alexandru Neata

Publicitate,

 

P

Rapid părăsește Cupa României, după un joc ce trebuie uitat cât mai repede, cu Poli Timișoara

 

Card image