v
logo logo
Fotbal flash

După jocul cu Farul, U Craiova bifează prima înfrângere în campionat, din 7 etape

28 august 2023

 

Card image

Pe stadionul din Ovidiu, echipa Farul a întâlnit duminică, U Craiova, într-o partidă din etapa a 7-a, scorul final fiind de 2-0, în favoarea gazdelor, urmare a dublei realizate de Louis Munteanu, în minutele 17 și 35.

Victoria echipei conduse de pe bancă de Gheorghe Hagi, este una care le dă încredere jucătorilor săi, având în vedere returul din play-off-ul Conference League, de joi cu HJK Helsinki. Pentru a se califica în grupele competiției, constănțenilor le este necesară victoria sau meciul nul.

Jucătorii echipei Farul, au meritat pe deplin victoria și au evoluat așa cum le-a cerut antrenorul Hagi, făcând un pressing necruțător asupra adversarului. Farul venea după trei înfrângeri consecutive și nu își mai permiteau să piardă punct sau puncte și în această partidă.

Revenit sub formă de împrumut la Farul, de la Fiorentina, atacantul Louis Munteanu, autorul unei duble, a făcut o partidă excelentă cu U Craiova, fiind desemnat și omul meciului. Reușitele lui Munteanu și în general jocul bun al echipei, l-au făcut pe Gheorghe Hagi să radieze de fericire după victoria cu U Craiova.

Jucătorii antrenați de Laurențiu Reghecampf au exagerat uneori cu faulturi inutile, spre exemplificare, faulturile comise de Baiaram asupra lui Larie și Andrei Ivan asupra lui Mazilu, din prima repriză. Mazilu de altfel nici nu a mai putut reveni după pauză în teren, probabil acuzând dureri la gleznă, după talpa lui Ivan.

După acest rezultat, Farul ajunge în clasament pe locul 8, cu 9 puncte, iar U Craiova, rămâne pe poziție a 2-a, cu 14 puncte. În etapa a 8-a, Farul se deplasează la Craiova, pentru a se confrunta cu cealaltă echipă craioveană, FCU Craiova, programată duminică. U Craiova va avea un alt joc greu și tot în deplasare, cu FCSB, partida fiind programată sâmbătă.

Declarația antrenorului echipei Farul, Gheorghe Hagi, după victoria cu U Craiova

La finalul partidei, managerul general al echipei Farul, Gheorghe Hagi, a declarat la canalul TV Digi Sport, următoarele: „Cred că astăzi, am adus aminte la suporteri, la telespectatori, la toți din România, că de asta am ieșit campioni anul trecut. Echipa știe să joace fotbal, chiar dacă adversarul este foarte agresiv. În jumătatea noastră, am știut să găsim soluția, am știut ce trebuie făcut și după aceea, defensiv am creat o preiune incredibilă. I-am pus tot timpul în criză de spațiu și timp. Atu-ul lui Farul, acesta a fost și anul trecut. O echipă care are atacanții, precum cei de la Craiova, nu trebuie să le dai niciun spațiu, să nu ajungă mingea la ei controlată. Meciul acesta îmi aduce aminte de tot ce s-a întâmplat anul trecut.”

Autor, Alexandru Neata

Comentarii:
Publicitate,

 

Dinamo pierde la scor de neprezentare cu Sepsi, în ultimul joc din etapa a 3-a

 

Card image