logo logo
Fotbal flash

După încă o campanie de calificări eșuată pentru România, cine va mai pleca alături de Rădoi?

15 Noiembrie 2021

 

Card image

După ce s-a tras linie în grupa J a preliminariilor Cupei Mondiale, Naționala României a ratat și locul 2 de calificare la baraj, în detrimentul Macedoniei de Nord. Victoria cu Liechtenstein este numai una de palmares și degeaba s-a așteptat sprijinul indirect al Islandei, acest lucru nu s-a întâmplat.

Trebuie să spunem că, spre deosebire de Naționala României, condusă de pe bancă de Mirel Rădoi, formația Macedoniei de Nord, a meritat să se califice la baraj, din următoarele considerente: A reușit să-și împartă punctele cu Germania și a știut să-și fructifice avantajul propriului teren cu Islanda.

Poate altul era rezultatul României în meciul de pe Ghencea cu Islanda, dacă erau admiși spectatorii pe stadion, despre cei vaccinați este vorba. Pe toate stadioanele din Europa, s-au disputat meciurile din luna noiembrie cu spectatori, excepție făcând numai România!

La conferința de presă de după meciul României cu Liechtenstein, selecționerul Mirel Rădoi și-a anunțat demisia sau mai bine spus, la expirarea mandatului cu FRF, nu mai dorește prelungirea, din lipsa reultatelor. Ar trebui ca o dată cu Mirel Rădoi să demisioneze din FRF, secundul Nicolae Dică, precum și Directorul Tehnic, Mihai Stoichiță, împreună cu Președintele FRF, Răzvan Burleanu, care ar trebui să-și asume eșecurile repetate ale Echipei Naționale, pe timpul mandatului.

La alegerea noului selecționer, ar trebui ca procedura să fie una transparentă, cu sondaje de opinie din rândul presei sportive, al fanilor echipei Naționale, al antrenorilor de club din primele două Ligi. Noul selecționer ar trebui să fie unul cu vastă experiență, să știe să joace la rezultate.

Autor, Alexandru Neata

Publicitate,

 

P

Dinamo eliminată din Cupa României de FC Argeș, deoarece nu au gestionat bine finalul de meci

 

Card image