../Imagini-09-2020/Irlanda_de_Nord-Romania-1-1

După egalul cu Irlanda de Nord, România termină pe locul 3 în clasamentul Ligii Națiunilor

București, 19 Noiembrie 2020

Miercuri la Belfast, pe stadionul Windsor Park, în ultima partidă a Ligii B din grupa 1, a Ligii Națiunilor, Irlanda de Nord și România, au terminat la egalitate, scor 1-1. Pentru Irlanda de Nord, a marcat Boyce, minutul 56, iar golul egalizator pentru România, a fost înscris de Bicfalvi, minutul 81.

România termină grupa 1 pe locul 3, cu 8 puncte, loc ce îi conferă participarea în ediția următoare a Ligii Națiunilor, tot în Liga B, iar datorită punctajului din clasamentul FIFA, după ultimele rezultate, va fi în urna a 2-a valorică, alături de selecționatele Elveției, Poloniei, Suediei, Țara Galilor, Austria, Ucraina, Turcia, Serbia și Slovacia, la tragerea la sorți din 07 decembrie 2020, a preliminariilor Campionatului Mondial din Qatar 2022.

Nici în partida de la Belfast, selecționata României nu a avut o evoluție conform așteptărilor fanilor, jucătorii au evoluat slab, fără personalitate în joc, cu excepția ultimei părți a reprizei secunde, atunci când au reușit egalarea. Poate sistemul de joc adoptat de selecționerul Mirel Rădoi, cu 3 fundași, nu a fost cel mai adecvat. Se aștepta mai mult de la jucătorii experimentați, ca Denis Alibec și Dan Nistor, aceștia evoluând parcă cu frâna de mână trasă!

Declarația antrenorului Mirel Rădoi (România) după egalul cu Irlanda de Nord:

După egalul cu Irlanda de Nord, selecționerul României, Mirel Rădoi, a declarat la televiziunea Pro TV, următoarele: „Am întâmpinat ceva probleme la nivelul intensității meciului, mai ales în repriza a 2-a, când am început destul de ezitant, dar mă bucur că, după aceea am avut reacție. Primul nostru obiectiv, s fost acela de a termina pe primul loc această grupă, tocmai pentru a accede în urna a 2-a valorică a preliminariilor CM 2022. Din păcate, n-am putut să facem acest lucru, dar mă bucur că celelalte rezultate, coroborat cu acest rezultat din seara aceasta, ne-a făcut să ajungem în urna a 2-a valorică. Irlanda de Nord nu mai aveau nimic de pierdut, erau la ultima partidă în fața propriilor suporteri. Vroiau să înceapă pozitiv pentru noua campanie pentru Mondial. Pentru noi, erau mai multe calcule, puteam să câștigăm aici, iar dacă Norvegia pierdea în Austria, atunci terminam pe locul 2. După ce-am aflat rezultatul meciului din Austria în timpul meciului, le-am spus băieților că trebuie să ținem de acest rezultat, pentru ultimele 4-5 minute, ca să putem termina pe un loc ce asigura participarea în urna a 2-a valorică pentru tragerea la sorți de la Campionatul Mondial.”

Autor, Alexandru Neata

 

Comentarii:

 

Publicitate

P

P

  

 

Site-ul Fotbal-flash.ro, folosește cookie-uri. Prin continuarea navigării sunteți de acord cu utilizarea acestor informații și cu politica de utilizare a cookie-urilor. Am adaptat condițiile impuse, în conformitate cu REGULAMENTUL (UE) 2016/679 AL PARLAMENTULUI EUROPEAN ȘI AL CONSILIULUI; dispozitiile Legii nr. 677/2001, pentru protectia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestor date.

ACCEPT   Pentru edificare   Află mai multe   X