logo logo
Fotbal flash

După campania de calificări la World Cup, selecționerul Mirel Rădoi nu își va mai prelungi contractul

12 octombrie 2021

 

Card image

La conferința de presă, de după victoria cu Armenia, selecționerul României, Mirel Rădoi și-a anunțat demisia de la Echipa Națională, odată cu încheierea ultimelor două jocuri din grupa J, coroborată cu expirarea contractului în vigoare cu FRF.

Unicul gol marcat pentru România în partida cu Armenia, disputată luni pe stadionul Steaua, l-a avut ca autor pe Alexandru Mitriță, în minutul 26, cu o reluare cu capul, în ciuda staturii mici a acestuia, în urma unei faze fixe.

Atacantul echipei Armeniei, Henrikh Mkhitaryan, a avut o situație mare de a egala, în minutul 58, atunci când a reluat cu capul, iar mingea nu a trecut departe de bara porții lui Florin Niță. Ianis Hagi a executat destul de bine o lovitură liberă din afara careului, în minutul 70, însă portarul Armeniei, David Yurchenko, a reușit să respingă de la vinclul porții.

În celelalte jocuri ale grupei J, disputate luni, Germania a învins în deplasare Macedonia de Nord, scor 4-0, iar Islanda a învins pe propriul teren Liechtenstein, scor 4-0. În clasamentul grupei, Germania este în continuare pe prima poziție, cu 21 puncte, urmată de România, 13 puncte. Pe locurile 3 și 4, se regăsesc Macedonia de Nord și Armenia, cu câte 12 puncte, iar ultimul loc este ocupat de Liechtenstein, cu un singur punct.

Ultimele două jocuri din grupa J, sunt în luna noiembrie, în datele de 11 și 14. România va întâlni tot pe stadionul Steaua, Islanda, iar apoi în ultima partidă, va evolua în deplasare cu Liechtenstein.

Declarația selecționerul României, Mirel Rădoi, cu privire la demisia de la Echipa Națională

La conferința de presă de după partida cu Armenia, selecționerul României, Mirel Rădoi, și-a anunțat demisia de la Echipa Națională, după ultimele două jocuri din luna noiembrie, odată cu expirarea contractului în vigoare, spunând următoarele: „În momentul de față, ar trebui să vorbim despre partidele rămase și nu despre situația mea. Nu voi pune presiune pe conducerea federației, să vină cu vre-un contract. Și dacă s-ar prelungi contractul, ar trebui să fie cu acordul meu. Îmi vine greu să cred că vreți să mai fiu aici, după ce în meciul tur, mă puneați să-mi dau demisia. N-are rost să mai discutăm, dacă am spus așa, așa va rămâne. Din luna noiembrie, Echipa Națională, trebuie să-și găsească antrenor. Contractul mi se termină, îmi văd treaba mea, să aduceți pe cine vreți Dvs. Este un ciclu care s-a terminat, din punctul meu de vedere. N-am ce să le reproșez celor de la FRF, pentru că, absolut tot ce am avut nevoie, mi-au pus la dispoziție.”

Autor, Alexandru Neata

Publicitate,

 

P

De pe podiumul clasamentului, Rapid poate să coboare pe loc de play-out după etapa a 10-a

 

Card image