Două puncte mari, scăpate printre degete de FCSB, în derby-ul cu CFR Cluj

București, 04 Mai 2021

../Imagini-05-2021/FCSB-CFR-1-1

Ca de obicei, derby-ul dintre FCSB și CFR Cluj, disputat luni la Giurgiu, a fost unul aprig disputat, cu multe orgolii, iar rezultatul final, de 1-1, poate fi unul favorabil CFR-ului, deoarece se menține în continuare distanța în clasament față de FCSB, de două puncte.

FCSB a reușit deschiderea scorului, dintr-un penalty, transformat de Florin Tănase, în minutul 19. Scorul de 1-0, cu care se părea că se încheie partida, a fost schimbat în ultimul minut al prelungirilor, în urma unei faze fixe și a unei reluări cu capul imparabile, a fundașului Andrei Burcă.

Deși FCSB a dominat meciul în cea mai mare parte din timp, și-a creat ocazii mai multe de gol, pe care nu au reușit să le fructifice, a scăpat astfel printre degete victoria. Înaintea deschiderii de scor, FCSB a mai avut și o bară transversală, prin Miron, în minutul 12. CFR Cluj putea egala mai devreme, în minutul 81, atunci când Deac a fost faultat în careu, iar arbitrul de centru, Radu Petrescu, fie că nu a văzut, fie că nu a vrut să dicteze penalty. Nici asistentul nu l-a ajutat, faza fiind una grea, iar dacă vizibilitatea celor doi arbitri a fost mascată de grupul mare de jucători din fața porții, numai sistemul VAR, care nu-l avem deocamdată, ar fi fost cel mai adecvat.

La finalul turului de play-off, CFR Cluj a acumulat în cele 5 jocuri disputate, 10 puncte, deși a început cu un punct mai puțin decât FCSB, care a strâns din cele 5 partide, decât 7 puncte. În prima etapă a returului, care începe chiar de astăzi, cu un meci de play-out, CFR Cluj va evolua joi la Călărași cu Academica și tot joi, FCSB se va deplasa la Botoșani, fără aportul lui Florin Tănase, care are etapă de suspendare pentru 4 cartonașe galbene acumulate și fără fundașul Miron, care a ieșit accidentat din partida cu CFR Cluj.

Declarația căpitanul echipei FCSB, Florin Tănase, după egalul cu CFR Cluj

La finalul partidei, căpitanul echipei FCSB, Florin Tănase, a declarat la canalul TV Digi Sport, următoarele: „Am avut un joc bun și o sumedenie de ocazii, dar din păcate, ghinionul a făcut ca în această seară să nu luăm cele trei puncte. La acea lovitură de cap, Vlad avea practic mingea în brațe, dar din acea groapă, s-a dus în plasă. Este normal că CFR Cluj a profitat de pasul înapoi făcut de noi, pentru că, atunci când termini schimbările în minutul 50 și nu mai ce să aduci de pe bancă, meciuri din trei în trei zile, este normal. Nu îmi aduc aminte să o fi avut vre-o ocazie clară ei. Ne pare rău că n-am câștigat cele trei puncte, ne pare rău pentru suporteri, care așteptau această victorie, dar mai avem 5 meciuri și dacă le câștigăm, vom ieși campioni.”

Autor, Alexandru Neata

 

Comentarii:

 

P

P

P

  

 

Site-ul Fotbal-flash.ro, folosește cookie-uri. Prin continuarea navigării sunteți de acord cu utilizarea acestor informații și cu politica de utilizare a cookie-urilor. Am adaptat condițiile impuse, în conformitate cu REGULAMENTUL (UE) 2016/679 AL PARLAMENTULUI EUROPEAN ȘI AL CONSILIULUI; dispozitiile Legii nr. 677/2001, pentru protectia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestor date.

ACCEPT   Pentru edificare   Află mai multe   X