../Imagini-07-2020/George-Puscas

Două puncte mari pierdute de Naționala României, în debutul noii ediții a Ligii Națiunilor

București, 05 Septembrie 2020

Rezultatul de egalitate obținut de Irlanda de Nord pe Arena Națională cu România, scor 1-1, în partida din cadrul Ligii B, disputat vineri, nu este întâmplător și scoate la iveală multe carențe în organizarea de ansamblu a jocului elevilor lui Mirel Rădoi. Pentru România a marcat George Pușcaș, în minutul 26, iar Whyte a egalat în minutul 87, pentru Irlanda de Nord.

Mai întâi, trebuie subliniat faptul că România a avut superioritate numerică încă din minutul 39, după eliminarea atacantului Magennis, pentru cumul de cartonașe galbene. Din acel moment, jucătorii români au crezut că victoria nu le va scăpa printre degete, mai ales că Nord Irlandezii, nu au mai făcut pressing, mulțumind-use să se apere pe două linii.

Schimbările efectuate de Mirel Rădoi nu au fost deloc inspirate, de exemplu Dan Nistor, din momentul intrării a jucat cu trac și nu s-a văzut nimic schimbat în jocul echipei. La faza golului egalizator, apărarea noastră a fost ca și inexistentă, în frunte cu portarul Tătărușanu, mai ales că golul a fost precedat de o fază asemănătoare cu câteva minute înainte, la aceiași poartă.

Despre starea deplorabilă a gazonului, ce putem să spunem, pe același gazon au jucat și irlandezii. Totuși nu putem pune pe seama ploii starea suprafeței de joc. Sunt mai degrabă probleme tehnice de la construirea stadionului, neurmărite pe faze de execuție. Unde este drenajul care ar fi trebuit să funționeze. Ne-am mulțumit să aruncăm un gazon după terminarea lucrărilor și atât. A urmărit cineva din partea FRF proiectul și fazele de execuție al stadionului, sau s-a lăsat pe seama Primăriei Capitalei.

Dacă ne uităm la oricare din meciurile campionatului britanic, Premier League, unde plouă zile în șir și gazonul rezistă fără probleme, ce putem zice. La fel un alt teren bun, este și la Ovidiu, pe stadionul echipei FC Viitorul. Gheorghe Hagi, cu experiența sa vastă, a pus accent pe drenajul gazonului, în primul rând. Să nu uităm de starea gazonului de pe Ion Oblemenco, construit cu bani de la stat și cât de rău a arătat. Alt aspect care trebuie să dea de gândit este finalizarea stadioanelor din Ghencea și Giulești, unde ar putea să apară surprize asemănătoare. Desigur în Ghencea s-a montat gazonul și se spune că este impecabil, dar ce este sub el și cât va rezista, rămâne de văzut!

După acest semieșec cu Irlanda de Nord, Naționala României va juca luni cu Austria, în deplasare. Echipa Austriei a câștigat vineri în deplasare cu Norvegia, scor 2-1 și se află pe primul loc în grupă, după prima etapă. Irlanda de Nord va întâlni acasă Norvegia, tot luni, ambele partide vor începe de la orele 21:45.

Declarația lui Denis Alibec, după egalul cu Irlanda de Nord:

Atacantul Denis Alibec, a declarat după partidă, la postul de televiziune ProTV, următoarele: „Ne pare foarte rău de rezultat, vă dați seama, nu ne așteptam nicio clipă să luăm cele trei puncte, dar am ratat. Noi trebuia să mai marcăm odată și altfel era soarta meciului. I-am dominat, 90 de minute a fost mingea numai la noi, dar din păcate se întâmplă să ei gol dintr-o ocazie. Probabil este și vina noastră că n-am reușit să dăm mai bine la poartă și sperăm ca în meciul cu Austria să ne intre în poartă. Așa cum ați văzut, cu noul antrenor pe bancă, Mirel Rădoi, am jucat fotbal, toată echipa și-a dat viața pe teren. Jucăm mult mai ofensiv, așa cum ar trebui să joace România.”

Întrebat de ce a spus înaintea sa Ciprian Marica, precum că jocul rămâne previzibil, Denis Alibec a spus: „Să vină el să joace! Toți își dau cu părerea, eu din teren am simțit altceva și eu zic că am făcut un meci bun.”

Autor, Alexandru Neata

 

Comentarii:

 

Publicitate

P

P

  

 

Site-ul Fotbal-flash.ro, folosește cookie-uri. Prin continuarea navigării sunteți de acord cu utilizarea acestor informații și cu politica de utilizare a cookie-urilor. Am adaptat condițiile impuse, în conformitate cu REGULAMENTUL (UE) 2016/679 AL PARLAMENTULUI EUROPEAN ȘI AL CONSILIULUI; dispozitiile Legii nr. 677/2001, pentru protectia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestor date.

ACCEPT   Pentru edificare   Află mai multe   X