Declarația lui Răzvan Burleanu, președintele FRF, după videoconferința cu UEFA

București, 18 Martie 2020

../Imagini-02-2020/Razvan-Burleanu-Presedinte-FRF.jpg

După cum se cunoaște, marți a avut loc videoconferința dintre organismul de conducere al forului fotbalistic european, UEFA, cu reprezentanții celor 55 federații naționale membre afiliate. Datorită răspândirii virusului COVID-19, a fost luată decizia certă de amânare cu 12 luni a turneului final al EURO 2020, organizat în mai multe capitale europene, printre care și Bucureștiul.

În funcție de evoluția răspândirii virusului, s-a stabilit ca la nivelul fiecărei federații afiliate să se stabilească un plan de măsuri, pentru ca fiecare competiție internă să poată fi finalizată dacă este posibil, începând cu ultima parte a lunii aprilie, inclusiv lunile mai și iunie.

Președintele FRF, Răzvan Burleanu, a prezentat după videoconferință, pe canalul oficial youtube al FRF, concluziile și ce va urma pentru perioada imediat cu fotbalul românesc, la nivelul echipelor de club și al echipelor naționale, declarând printre altele următoarele: „Startul EURO 2020 era planificat în mai puțin de trei luni de zile. Disputarea meciului de calificare pentru ultimele 4 locuri disponibile, era planificat să aibe loc peste 9 zile, primul meci. Ținând cont de răspândirea alarmantă a Covid 19 în Europa, analiza în schimbare a Organizației Mondiale a Sănătății, dar și intrarea în câteva țări din Europa în starea de urgență, s-a decis astăzi, amânarea meciurilor de playoff din martie, pentru iunie 2020, ceea ce înseamnă că vom anula meciul amical cu Anglia, planificat pentru 7 iunie. Suspendarea EURO 2020, din vara anului 2020, pentru anul 2021 (11 iunie-11 iulie).”

„Am discutat astăzi, în vederea unei flexibilități în sistemul de licențiere pentru cluburi, extinderea termenului de finalizare al campionatelor naționale, pentru România, data este de 28 iunie, în loc de 1 iulie. Finala de Champions League se va disputa pe data de 27 iunie. Etapele intermediare ale competițțlor noastre interne se vor disputa inclusiv în zilele de Champions League și Europa League. Totodată vom propune ca FIFA să suspende Campionatul Mondial al Cluburilor, ce urma să aibe loc în 2021, pentru a face loc în calendar desfășurării Campionatului European de Fotbal. Prin deciziile luate de suspendarea EURO 2020, vom avea suficient spațiu în calendar, să terminăm competițiile interne. La nivel național, situația stă în felul următor: Sunt 53 de competiții fotbalistice suspendate astăzi în România, până la 31 martie. 52 sunt în organizarea FRF și o competiție în organizarea LPF”, a mai declarat Răzvan Burleanu.

„La nivel de licențiere pentru cluburile din Liga 1, Liga 2 și Liga 3, vom da dovadă de flexibilitate de la caz la caz. Trebuie să găsim o soluție și să finalizăm competițiile naționale, respectând șansele tuturor echipelor, ocupând toate datele disponibile, permițând disputarea celor mai importante meciuri. Începerea noului sezon va începe la mijlocul lunii iulie. Astfel, toate cele 53 de competiții la nivel național, care aveau termen de suspendare până la 31 martie, se vor amâna cel puțin până la momentul ridicării stării de urgență, decretată ieri de Președintele României. Astăzi, am inițiat crearea unui grup de lucru, care în următoarele zile, va propune diferite scenarii de reuluare a competițiilor. În acest grup de lucru, vor fi reprezentate toate eșaloanele fotbalistice din România, inclusiv reprezentanții LPF și ai Sindicatului jucătorilor. La nivelul Ligii 1, din playoff, mai sunt de disputat 8 etape, din playout, mai sunt de disputat 12 etape. Din Liga a 2-a, mai sunt de disputat 14 etape, la fel ca și la nivelul Ligii a 3-a. Pentru Cupa României, mai avem nevoie se 3 date disponibile. Trebuie să luăm în considerare și barajul de promovare în Liga 1, în dublă manșă. Lucrăm pe mai multe scenarii de reluare a competițiilor, din 12 aprilie și până la 8 iunie, ca un moment critic. Dacă situația se va înrăutăți, atunci va trebui să fim deschiși la forme inovative de finalizare a competiției, meciuri într-o singură manșă sau minigrup, sau chiar propunere de modificare a tururilor preliminare pentru competițiile europene. Fotbalul se va relua cu porțile închise, doar în momentul când vom fi siguri că siguranța și sănătatea jucătorilor și a staff-ului nu sunt în pericol. Suporterii vor putea să revină pe stadion, doar atunci când vom fi siguri că nu există niciun risc pentru aceștia”, a spus în încheiere președintele FRF Răzvan Burleanu.

Autor, Alexandru Neață

 

 

 

Comentarii:

 

 

Site-ul Fotbal-flash.ro, folosește cookie-uri. Prin continuarea navigării sunteți de acord cu utilizarea acestor informații și cu politica de utilizare a cookie-urilor. Am adaptat condițiile impuse, în conformitate cu REGULAMENTUL (UE) 2016/679 AL PARLAMENTULUI EUROPEAN ȘI AL CONSILIULUI; dispozitiile Legii nr. 677/2001, pentru protectia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestor date.

ACCEPT   Pentru edificare   Află mai multe   X