../Imagini-07-2020/Mirel-Radoi

Debut al Naționalei României și a lui Mirel Rădoi, în noua ediție a Ligii Națiunilor

București, 04 Septembrie 2020

Naționala României și Mirel Rădoi, în calitate de selecționer, debutează astăzi în noua ediție a Ligii Națiunilor, în Liga B, Grupa 1, împotriva Irlandei de Nord. În ediția trecută Naționala României a activat în Liga C, iar după rezultatele înregistrate a promovat în Liga B și totodată va juca în playoff cu Islanda, un singur meci în deplasare. Câștigătoarea partidei de playoff va juca finala cu una dintre selecționatele Bulgariei sau Ungariei, iar echipa care va câștiga finala va avea un loc asigurat la turneul final EURO 2020, ce se va disputa în iunie 2021.

Partida din această seară, dintre România și Irlanda de Nord, va avea loc pe Arena Națională, fără spectatori, începând cu orele 21:45, fiind transmisă în direct la televiziune de ProTV și va fi condusă de o brigadă de arbitri din Franța, având-ul la centru pe François Letexier.

Joi, a avut loc antrenamentul oficial al celor două echipe pe Arena Națională, precedat de conferințele de presă ale celor doi antrenori. La conferința de presă, antrenorul echipei României, Mirel Rădoi, a fost însoțit de fundașul Vlad Chiricheș și au răspuns pe scurt întrebărilor jurnaliștilor. Desigur, Mirel Rădoi nu a vrut să comenteze unele aspecte tehnice ce țin de secretul profesional, care ar fi putut fi exploatate de adversar, cum ar fi sistemul tactic folosit.

Declarația selecționerului Mirel Rădoi, înaintea partidei cu Irlanda de Nord:

Selecționerul Mirel Rădoi a declarat la conferința de presă, următoarele: „Partidele din noua ediție a Ligii Națiunilor sunt foarte importante, începem un nou drum și am ajuns să fim în playoff-ul pentru Campionatul European, din această competiție. Sunt partide oficiale, foarte importante pentru băieți, pentru noi, pe noul drum. Sper ca mâine seară, băieții să încerce să pună în aplicare cât mai multe din ideile pe care le-am lucrat împreună cu ei la antrenamente.”

Întrebat dacă ia în calcul o formulă de echipă cu 3 fundași centrali, Mirel Rădoi a spus: „V-aș răspunde cu drag la toate întrebările, din punct de vedere tactic, pentru că îmi plac discuțiile acestea cu d-voastră, dar asta ar însemna să vă dau foarte multe informații și implicit adversarului, pentru partida de mâine. M-aș limita să vă spun că, nu o să fie o echipă, cu garnitură de început cu extreme. În rest, cel mai important nu este sistemul de joc ci, ceea ce producem în dinamica jocului. În momentul când ajungem la poarta adversarului, câți oameni aducem în careu, ca și prezență. Cred că astea sunt aspectele importante, din păcate am văzut gazonul și nu este unul așa cum ne așteptam, dar trebuie să ne adaptăm”, a spus în încheiere Mirel Rădoi.

Autor, Alexandru Neata

 

Comentarii:

 

Publicitate

P

P

  

 

Site-ul Fotbal-flash.ro, folosește cookie-uri. Prin continuarea navigării sunteți de acord cu utilizarea acestor informații și cu politica de utilizare a cookie-urilor. Am adaptat condițiile impuse, în conformitate cu REGULAMENTUL (UE) 2016/679 AL PARLAMENTULUI EUROPEAN ȘI AL CONSILIULUI; dispozitiile Legii nr. 677/2001, pentru protectia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestor date.

ACCEPT   Pentru edificare   Află mai multe   X