../Imagini-05-2020/Petrolul-Rapid-0-0.jpg

Dan Alexa, după jocul cu Petrolul: Punctul câștigat este maxim din ce se putea obține

București, 12 Iulie 2020

Petrolul și Rapid, au terminat nedecis, scor 0-0, în partida disputată sâmbătă pe stadionul Ilie Oană, din cadrul playoff-ului de promovare al Ligii a 2-a. Rapid a jucat în inferioritate numerică încă din minutul 28, atunci când arbitrul Iulian Dima a rupt echilibrul numeric, acordând mult prea ușor al doilea cartonaș galben, mijlocașului Rareș Lazăr și l-a eliminat.

Brigada de arbitri condusă la centru de Iulian Dima și ajutat la cele două linii de Marius Cristian Marchidanu și Ferencz Tunyogi, a fost aspru criticată la sfârșitul partidei de Președintele Rapidului, Daniel Pancu, pentru maniera de arbitraj și pentru faza din minutul 65, când, după ce a fost ușor acordat penalty pentru Petrolul, iar Arnăutu, Marinescu și Meza Colli au ratat. Portarul Mihai Popa, a văzut câte un cartonaș galben după primele două penalty-uri pe care le și apărase, pentru faptul că a ieșit după linia porții, fiind apoi eliminat.

La fel ca și Petrolul, care nu a reușit să-și fructifice avantajul numeric de pe teren, așa a pățit și Rapidul în prima etapă la Mioveni, când a evoluat o mare parte din meci în superioritate numerică. Până la eliminarea portarului, Rapid s-a apărat pe două linii destul de precis, iar din minutul 68, după eliminarea lui Marius Popa, meciul a căpătat deja aspecte dramatice, Petrolul se precipita în acțiunile de atac odată cu trecerea timpului, pe fondul unei apărări eroice a Rapidului.

În etapa a 3-a, Rapid va întâni acasă, marți 21 Iulie pe FC Argeș, în vreme ce Petrolul va disputa miercuri 15 iulie, partida restantă cu UTA, la Arad, apoi se vor deplasa marți 21 Iulie, la Turnu Măgurele, pentru partida cu Turris.

Declarația antrenorului echipei Rapid, după egalul cu Petrolul:

Tehnicianul echipei Rapid, Dan Alexa, a declarat după egalul cu Petrolul, la canalul de televiziune Digi Sport, utmătoarele: „În ce condiții s-a disputat jocul, punctul câștigat este maxim din ce se putea obține, poate puteam înscrie, la acea situație foarte mare a lui Goge. Pentru mine, ce am trăit astăzi, n-am mai întâlnit, sigur nu antrenez de foarte mulți ani, dar, un exces de zel al tușierului, un cartonaș roșu, foarte ușor acordat. Mi-aș dori pe cei de la Mioveni, să mai facă și ei acum un comunicat, pentru că s-a creat așa o impresie că, se fac toate jocurile pentru Rapid. La ceea ce s-a întâmplat astăzi, mi-aș dori ca și lumea să se gândească la aceste lucruri, pentru că ceea ce s-a întâmplat astăzi, se întâmplă odată în cariera unor jucători. Ați văzut câți jucători plângeau. Venisem aici încrezători să câștigăm, știam că întâlnim o echipă Petrolul, care va avea ritm 50-60 de minute maxim. Am dus jocul foarte bine până la eliminarea lui Lazăr, dar vreau să-mi felicit jucătorii, pentru cum au interpretat apoi jocul, cât au suferit pentru tot ce s-a întâmplat. Este într-adevăr un punct mare. Avem meciul cu Pitești-ul marțea viitoare și sper să-l câștigăm. Ne vor lipsi jucătorii eliminați.”

„Astăzi am arătat spirit, sunt mândru de echipa mea, astăzi poate fi un punct de plecare pentru noi și nici nu s-au bucurat pentru punct, credeți-mă, în vestiar este foarte mare supărare, nu realizează în ce condiții s-a jucat meciul acesta, a trecut și trebuie să fim foarte atenți, la ce va urma. Arbitrul asistent a vrut să iasă în evidență, pe plan mondial se mai mișcă portarii la penalty, dar n-am văzut să se repete niciodată. Problema cu eșitul în evidență, este că, periclitează o campanie, niște cariere, produce multă suferință”, a mai spus în încheiere, Dan Alexa.

Autor, Alexandru Neata

 

Comentarii:

 

Publicitate

P

P

P

 

 

Site-ul Fotbal-flash.ro, folosește cookie-uri. Prin continuarea navigării sunteți de acord cu utilizarea acestor informații și cu politica de utilizare a cookie-urilor. Am adaptat condițiile impuse, în conformitate cu REGULAMENTUL (UE) 2016/679 AL PARLAMENTULUI EUROPEAN ȘI AL CONSILIULUI; dispozitiile Legii nr. 677/2001, pentru protectia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestor date.

ACCEPT   Pentru edificare   Află mai multe   X