logo logo
Fotbal flash

Cunoaștem programul semifinalelor la Euro 2020, Italia-Spania și Anglia- Danemarca

 

Card image

După ultima partidă din sferturile de finală, disputată vineri la Roma, dintre Ucraina și Anglia, scor 0-4, cunoaștem cele două jocuri din semifinale, ce se vor confrunta pe stadionul Wembley: Italia-Spania, marți 6 iulie și Anglia- Danemarca, miercuri 7 iulie. Ambele jocuri vor începe la orele 22:00.

În partida de pe stadionul Olimpico din Roma, Anglia a surclasat Ucraina, scor 4-0, după o primă repriză ceva mai echilibrată, în care britanicii au deschis scorul în minutul 4, prin Harry Kane, în cea de-a doua parte, s-au dezlănțuit, marcând încă 3 goluri, prin Harry Maguire, minutul 46, Harry Kane, minutul 50 și Jordan Henderson, minutul 63.

Harry Kane este primul jucător care a realizat o dublă pentru Anglia într-un meci eliminatoriu la EURO și primul jucător din Anglia care a înscris de două ori într-un meci de turneu final EURO, de la Wayne Rooney, împotriva Croației în 2004.

Ucraina a avut șansa egalării, în minutul 17, când scorul era 0-1, prin Yaremchuk, însă portarul Angliei Jordan Pickford, a respins în corner. Este inexplicabilă replica ucrainenilor din partea a doua a meciului, probabil cele două goluri încasate rapid în startul reprizei, i-au demoralizat.

Reacții după joc

Managerul echipei Angliei, Gareth Southgate, a declarat după calificarea în semifinalele Euro 2020, conform site-ului UEFA, următoarele: "Nu am vrut să facem pasul înapoi. Am vrut să înțelegem cu adevărat oportunitatea, mai degrabă decât să sperăm că vom câștiga sau vom lăsa jocul la voia soartei. Am crezut în determinarea jucătorilor mei."

Harry Kane, atacant al Angliei, a declarat conform aceleiași surse: "Este vorba despre rolul vârfului de atac la momentul potrivit. A fost o noapte fantastică. Am fost favoriți să câștigăm acest joc, cu multă presiune și așteptări și să performăm așa cum am făcut. Încă o partidă fără gol primit și patru goluri înscrise, a fost o seară perfectă pentru noi."

Antrenorul Ucrainei, Andriy Shevchenko, a declarat după înfrângerea din partida cu Anglia, conform site-ului UEFA: „Am avut un turneu extraordinar. Echipa a avut propriul stil, jucătorii refuzând să renunțe la modul lor de joc, indiferent de rezultate. Din acest punct de vedere, echipa a jucat un fotbal bun Băieții au făcut tot ce au putut și vreau să le mulțumesc pentru asta astăzi.""

Autor, Alexandru Neata

Comentarii:
Publicitate,

 

P

Slovacia învinge Polonia și ocupă primul loc în grupa E, după prima etapă la EURO 2020

 

Card image