logo logo
Fotbal flash

Cu un penalti ratat în jocul cu Elveția, Italia poate pierde șefia grupei C, din preliminariile World Cup

13 Noiembrie 2021

 

Card image

Vineri, pe Stadio Olimpico din Roma, Italia și Elveția s-au confruntat într-un joc din grupa C, al preliminariilor Cupei Mondiale, încheiat cu un rezultat de egalitate, 1-1. Italienii au avut șansa să câștige partida, în ultimul minut de joc, atunci când au ratat un penalty, prin Jorginho.

Cele două goluri ale partidei, au fost marcate de Giovanni Di Lorenzo 36', pentru Italia, respectiv, Widmer 11', pentru Elveția. Italia a avut o posesie superioară în această partidă, însă nu a fost suficientă pentru obținerea victoriei, atacanților le-au lipsit precizia șuturilor pe poartă sau în multe situații, indecizia în careul elvețienilor.

După acest rezultat, Italia și Elveția continuă să ocupe primele două locuri ale grupei C, ambele cu câte 15 puncte. Pentru a câștiga grupa și a evita barajul, italienilor le este necesară victoria în deplasare cu Irlanda de Nord, de luni, la o diferență de scor consistentă, întrucât Elveția va evolua acasă cu Bulgaria și își poate îmbunătăți golaverajul.

Așadar, dacă atât Italia cât și Elveția, vor câștiga partidele de luni, ocupanta locului 1 se va decide la golaveraj. Conform clasamentului grupei, Italia are în acest moment +11 la golaveraj, iar Elveția are +9.

Declarația lui Roberto Mancini, selecționerul Italiei, după egalul cu Elveția

Roberto Mancini, selecționerul Italiei, a declarat după egalul cu Elveția, conform site-ului oficial al UEFA, următoarele: „Din păcate, așa este. Am ratat câte un penalty în fiecare meci împotriva Elveției. Se întâmplă aceste lucruri. Jorginho? Este un penalty ratat. Prima repriză a fost grea pentru noi și ne-am chinuit puțin. În repriza secundă am evoluat mai bine, doar am ratat golul secund. I-am ținut acolo, dar nu am reușit să înscriem un alt gol. Înaintea ultimei partide, avem un golaveraj mai bun decât Elveția. Dacă facem un joc bun și înscriem golurile pe care nu le-am marcat în seara asta, cred avem șanse mari să reușim.”

Autor, Alexandru Neata

Publicitate,

 

P

Real Madrid învinge în deplasare Barcelona, scor 2-1, în prezența a peste 86000 de spectatori

 

Card image