../Imagini-09-2020/Mirel-Radoi

Conferință de presă, atipică, a lui Mirel Rădoi, înaintea amicalului cu Belarus, de pe Ilie Oană

București, 11 Noiembrie 2020

Cu o zi înaintea partidei amicale dintre selecționatele României și Belarus, ce se va disputa miercuri pe stadionul Ilie Oană, selecționerul României, Mirel Rădoi, a susținut la Mogoșoaia, un fel de conferință de presă neobișnuită, răspunzând la întrebările colectate, de la diverse publicații sportive, dar se pare că în sala respectivă nu era niciun jurnalist!

La întrebarea transmisă în scris de Pro TV, cu privire motivul neconvocării lui Claudiu Keșeru, Mirel Rădoi a răspuns: „Înaintea acestor meciuri, a fost o discuție între Claudiu și doctorul echipei, în care i-a spus că are o leziune fibrilară pe mușchiul aductor, iar noi trebuia imediat să trimitem lista convocaților, n-am putut să așteptăm. Dacă am intra într-o analiză despre fiecare jucător, convocat sau neconvocat, asta ar însemna că ar trebui să ne justificăm aici și nu cred că am avea timpul disponibil.”

De la TVR a primit întrebarea cu privire la lipsa lui Vlad Chiricheș și cât de mult contează în angrenajul echipei, Mirel Rădoi răspunzând astfel: „Este căpitanul nostru de echipă, unul din liderii Echipei Naționale. Și data trecută a venit nerefăcut complet la Echipa Națională și acum a vrut să vină, dar rezultatele RMN-ului, ne arată foarte clar că în momentul de față, nu poate face nici măcar alergare ușoară.”

A doua întrebare de la TVR, a fost în legătură cu, ce se urmărește în meciul cu Belarus și dacă scorul are vre-o importanță, Mirel Rădoi a spus: „Nu este o repetiție pentru meciurile care urmează, pentru noi contează atitudinea, contează și rezultatul. Este o atmosferă bună în sânul echipei, băieții au venit pe grupuri, deabia astăzi avem antrenamentul oficial și va fi primul antrenament în care va fi toată lumea prezentă. Nici azi nu participă toți, pentru că Albu a avut meci aseară. Trebuie să avem o atmosferă bună, pentru ca lucrurile pozitive să iasă în relief. În ultima perioadă, noi avem o mare problemă privind rezultatele. Am prezentat jucătorilor lucrurile negative, le-am spus unde s-a greșit.”

De la GSP, lui Mirel Rădoi i s-a pus întrebarea, dacă se sacrifică spiritul ofensiv și să se joace la rezultat, pentru a nu retrograda din divizia B în divizia C din Liga Națiunilor, acesta răspunzând: „Nu ne asigură nimeni, punct, puncte sau calificări, dacă vom juca mai defensiv. Principiile, indiferent de joc, vor continua să fie la fel. Stanciu este neconvocat întrucât are o problemă familiară, pe care noi am înțeles-o, soția lui a născut și trebuia să fie prezent acolo, într-o țară străină și era un moment special în viața lui, este primul copil și era normal să rămână alături de soție. Pe Mitriță, asta a fost decizia noastră, noi îl urmărim în continuare în Arabia Saudită. Nu înseamnă că jucătorii care nu sunt prezenți aici, nu vor mai veni niciodată la Echipa Națională. Vrem să vedem și alți jucători, ca să vedem ce înseamnă campania viitoare de Mondial.”

Reamintim că partida amicală cu Belarus, are loc miercuri 11 Noiembrie, de la orele 19:00, pe stadionul Ilie Oană din Ploiești și va fi transmisă la televiziune de PRO-X. Următoarea partidă oficială, din Liga Națiunilor, va fi pe 15 Noiembrie cu Norvegia, pe Arena Națională, de la orele 21:45, în transmisune PRO TV, iar pe 18 Noiembrie, România va evolua în deplasare cu Irlanda de Nord, tot în Liga Națiunilor, de la 21:45 și tot în transmisiune PRO TV.

Autor, Alexandru Neata

 

Comentarii:

 

Publicitate

P

P

  

 

Site-ul Fotbal-flash.ro, folosește cookie-uri. Prin continuarea navigării sunteți de acord cu utilizarea acestor informații și cu politica de utilizare a cookie-urilor. Am adaptat condițiile impuse, în conformitate cu REGULAMENTUL (UE) 2016/679 AL PARLAMENTULUI EUROPEAN ȘI AL CONSILIULUI; dispozitiile Legii nr. 677/2001, pentru protectia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestor date.

ACCEPT   Pentru edificare   Află mai multe   X