Conferința de presă a selecționerului Italiei, Roberto Mancini, înaintea startului la EURO 2020

București, 11 Iunie 2021

../Imagini-07-2021/Roberto-Mancini

Cu o zi înaintea partidei de deschidere a UEFA EURO 2020, dintre Italia și Turcia, ce se va disputa vineri, de la orele 22:00, pe stadionul Olimpic din Roma, selecționerul Italiei, Roberto Mancini, a susținut conferința de presă oficială. Partida va fi condusă de o brigadă de arbitri din Olanda, având-ul la centru pe Danny Makkelie și va fi transmisă în direct la televiziune de canalul PRO-TV.

Italia și Turcia, fac parte din grupa A, la turneul final EURO 2020, alături de Țara Galilor și Elveția, iar partidele din grupe vor fi disputate la Roma (toate jocurile Italiei) și în Azerbaijan, la Baku. Cel mai greu va fi pentru jucătorii Elveției, care vor disputa primul joc, sâmbătă la Baku, cu Țara Galilor, apoi miercuri vor fi la Roma, pentru jocul cu Italia și se vor întoarce la Baku, pentru ultimul joc de duminica următoare cu Turcia.

Declarația selecționerului Roberto Mancini, cu o zi înaintea startului EURO 2020

Selecționerul Italiei, Roberto Mancini, a declarat la conferința de presă, conform ziarului Corriere dello Sport, următoarele: „Primul joc este cel mai dificil, deoarece este cel de debut, dar mental va trebui să fim degajați și să dăm tot ce putem. Când sunt asemenea evenimente grozave, toată lumea din Italia, chiar și celor cărora nu le place fotbalul, vom fi cu toții implicați. Este primul meu turneu, ca selecționer și există un pic de presiune, dar joci fotbal și scopul este să distrezi oamenii. Avem respect pentru Turcia, care este o echipă care are jucători excelenți, oameni talentați. Avem jucători buni și a fost creat un grup minunat. Am dori să ne distrăm în continuare și să ajungem la Londra. Sunt foarte încrezător.”

Despre prezența redusă a fanilor pe stadion, numai 16000, datorită pandemiei, Roberto Mancini a spus: „Ar fi fost mai bine să avem mult mai mulți oameni, având în vedere evoluția situației. Stadionul Olimpico ne-ar fi dat un imbold, dar chiar dacă vor fi mulți turci, fiind obișnuiți să joace fără spectatori, stadionul ne va da o mână bună de ajutor. Nu va fi al doisprezecelea om, ca atunci când ar fi fost plin, dar va fi important pentru noi să experimentăm un european important.”

Din activitatea fotbalistică a selecționerului Italiei, Roberto Mancini

Roberto Mancini 56 ani, fost atacant la echipele Bologna, Sampdoria, Lazio, între anii 1981 și 2001, iar din 2018 și în prezent, este selecționerul Italiei. Din 2001, de când nu a mai evoluat ca fotbalist, până în 2018, a antrenat conform Wikipedia, cluburile: Fiorentina, 1 sezon, Lazio, 2 sezoane, Inter, 6 sezoane (în două perioade), Man City, 4 sezoane, Galatasaray, 1 sezon și Zenit, 1 sezon.

Autor, Alexandru Neata

 

Comentarii:

 

P

P

P

  

 

Site-ul Fotbal-flash.ro, folosește cookie-uri. Prin continuarea navigării sunteți de acord cu utilizarea acestor informații și cu politica de utilizare a cookie-urilor. Am adaptat condițiile impuse, în conformitate cu REGULAMENTUL (UE) 2016/679 AL PARLAMENTULUI EUROPEAN ȘI AL CONSILIULUI; dispozitiile Legii nr. 677/2001, pentru protectia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestor date.

ACCEPT   Pentru edificare   Află mai multe   X