Conferința de presă a lui Ionuț Stroe, înaintea expirării datei Stării de Urgență

București, 13 Mai 2020

../Imagini-04-2020/Ionut-Stroe-conferinta.jpg

Ministrul Tineretului și Sportului, Ionuț Stroe, a susținut miercuri o conferință de presă, abordând reluarea antrenamentelor unor sporturi individuale sau de grup, după data de 15 Mai, care corespunde cu relaxarea restricțiilor ce au fost supuse Ordonanței de Urgență și care își încetează valabiitatea.

„În cazul în care unele discipline sportive, sunt practicate în aer liber, în cadrul unor baze sportive, administratorii acestor baze sportive (public sau privat), trebuie să adopte măsuri, care să protejeze sănătatea celor care folosesc aceste baze sportive. Bazele sportive trebuie să fie împrejmuite și asigurate cu pază. Trebuie să se facă un triaj epidemiologic, cu un control și evaluare a celor care folosesc aceste baze (participanți). Trebuie măsurată temperatura corporală la intrarea în baza sportivă. Accesul trebuie permis în funcție de capacitatea bazei sportive, pentru evitarea aglomerației. Tot cuprinsul materialului legat de bazele sportive, care este mult mai cuprinzător, va fi transmis factorilor implicați”, a spus Ionuț Stroe în deschiderea conferinței de presă.

În continuare, ministrul Ionuț Stroe, a mai declarat: „Orice antrenament, orice activitate sportivă, trebuie precedat de o procedură de evaluare. Deplasarea la locul de desfășurare a activității sportive trebuie să se facă respectând prescripțiile generate de autorități. La locul de antrenament trebuie să fie pregătite măsuri de igienizare sau dezinfectare a mâinilor sau al echipamentului sportiv. Se va permite practicarea activităților sportive, doar pe terenuri în aer liber. Tot ce ține de activitatea sportivă în săli, baloane sau alte structuri închise, pentru moment este restricționat. Distanța dintre sportivi, în regim de repaus, va fi de cel puțin doi metri, iar în regim de activitate fizică intensă, șase metri. Dacă sportivii sunt asistați de antrenori, distanța va fi deasemenea păstrată. Competițiile, când vor începe, perioadă ce o estimăm la o lună de zile, vor fi deocamdată fără suporteri.”

Întrebat de jurnaliștii prezenți despre echipele din Liga 1, care trebuie să intre în cantonament, de ce nu își desfășoară activitatea în mod normal, dacă sunt testați negativ, ministrul Ionuț Stroe a răspuns: „Cu cei de la fotbal am avut un dialog consistent. În momentul de față și-au asumat acel Ordin și condițiile descrise de noi și de Ministerul Sănătății. Au fost câteva modificări generate de dialogul care l-am avut. Probabil, după data de 15, cel puțin cluburile din Liga 1, își vor relua antrenamentele. Modificările făcute constau în introducerea testului Covid 19, de trei ori, la intrarea în cantonament, ziua a 7-a și ziua a 14-a.”

„Nu vreau să risc să vă spun o dată când va înecepe Liga 1 competiția, deoarece depinde de lucruri, care în momentul de față le cunoaștem mai puțin. Dacă am făcut referire la o lună de pregătire, după care o lună de competiții, noi socotim în felul acesta. Există niște solicitări și o sincronizare la nivel european, astfel încât pe 20 iulie, toate statele trebuie să finalizăm competițiile, pentru a ne trimite reprezentantele în cupele europene. Raportând-une la aceste termene și fiind optimist, puteți anticipa răspunsul meu. Până la data de 25 mai sau cel mai târziu 1 iulie vom ști cu siguranță când se reia competițiile celor care ne solicită”, a spus în încheiere ministrul Ionuț Stroe.

Autor, Alexandru Neață

 

 

 

Comentarii:

 

 

Site-ul Fotbal-flash.ro, folosește cookie-uri. Prin continuarea navigării sunteți de acord cu utilizarea acestor informații și cu politica de utilizare a cookie-urilor. Am adaptat condițiile impuse, în conformitate cu REGULAMENTUL (UE) 2016/679 AL PARLAMENTULUI EUROPEAN ȘI AL CONSILIULUI; dispozitiile Legii nr. 677/2001, pentru protectia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestor date.

ACCEPT   Pentru edificare   Află mai multe   X