Chelsea câștigă Liga Campionilor, după victoria în finala cu Manchester City

București, 30 Mai 2021

../Imagini-06-2021/Chelsea-trofeu-UCL

Pe Estádio do Dragão, din Porto, Chelsea a disputat sâmbătă finala Ligii Campionilor, împotriva echipei Manchester City, pe care a câștigat-o cu scorul de 1-0, obținând astfel după o perioadă de 9 ani, cel de-al doilea trofeu din istoria clubului. În acest interval de timp, Chelsea, a mai adăugat la vitrina clubului și două trofee de Europa League.

Finala a durat 90 de minute, nefiind nevoie de prelungiri, singurul gol fiind înscris de tânărul atacant Kai Havertz, în minutul 42, din pasa excelentă a lui Mason Mount, care l-a pus în situație de singur cu portarul Ederson.

Partida a fost una echilibrată valoric, formația londoneză s-a apărat disperat, în special pe finalul partidei, când golul egalării plutea în aer, practic. În ultimul minut al timpului suplimentar de joc, atacantul lui Mancheser City, Riyad Mahrez, putea egala, dar norocul a fost de partea londonezilor, mingea trecând peste bara transversală.

Declarația antrenorului echipei Chelsea, Thomas Tuchel, după cucerirea trofeului Champions League

Thomas Tuchel, antrenor principal al echipei Chelsea, a declarat conform site-ului oficial al UEFA, după obținerea trofeului din finala cu Manchester City, următoarele: „Manchester City a fost un adversar puternic, am știut că avem nevoie de o evoluție la nivel înalt, pentru a avea șansa de a câștiga acest meci și asta am făcut-o. Acum este momentul să sărbătorim câteva zile și să ne bucurăm de performanță și să reflectăm timp de una sau două săptămâni. Vreau să câștigăm și următorul trofeu, este o mare provocare. După meci, am vorbit cu proprietarul echipei Roman Abramovich, a fost cel mai bun moment, fiind prima noastră întâlnire. Vom vorbi din nou și îl pot asigura că voi rămâne cu sete de victorii. Fac parte dintr-un club cu adevărat ambițios și un grup puternic care îmi susține perfect credințele în fotbal.”

Autor, Alexandru Neata

 

Comentarii:

 

P

P

P

  

 

Site-ul Fotbal-flash.ro, folosește cookie-uri. Prin continuarea navigării sunteți de acord cu utilizarea acestor informații și cu politica de utilizare a cookie-urilor. Am adaptat condițiile impuse, în conformitate cu REGULAMENTUL (UE) 2016/679 AL PARLAMENTULUI EUROPEAN ȘI AL CONSILIULUI; dispozitiile Legii nr. 677/2001, pentru protectia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestor date.

ACCEPT   Pentru edificare   Află mai multe   X