logo logo
Fotbal flash

Cele 3 puncte mari obținute cu Kosovo, dau speranțe pentru calificarea României la EURO 2024

13 septembrie 2023

 

Card image

Partida din etapa a 6-a a preliminariilor EURO 2024, din grupa I, dintre România și Kosovo, disputată marți și terminată miercuri, datorită întreuperii meciului, după evenimentele de la peluză, s-a încheiat cu o victorie importantă, scor 2-0, la care poate nimeni nu mai spera, după începutul de meci destul de penibil al jucătorilor români.

Momentul întreruperii partidei din minutul 18, care a durat aproape o oră, s-a datorat afișării unui banner, care a indignat jucătorii echipei Kosovo, arbitrul a oprit jocul, fără alte atenționări și a trimis jucătorii la vestiare. UEFA va lua măsuri disciplinare cu selecționata României și sigur se va disputa cel puțin un joc fără spectatori în tribune, la care se va adăuga și o amendă ce va fi suportată de FRF.

Momentul psihologic al partidei, a fost în minutul 42, când jucătorul echipei Kosovo, Vedat Muriqi, a fost eliminat pentru cumul de cartonașe galbene, lăsând-uși echipa în 10 oameni. A urmat apoi în minutul 61, ratarea unui penalti de către Nicușor Stanciu.

În repriza secundă, jucătorii români, au avut o evoluție excelentă, punând presiune constantă la poarta lui Arijanet Muric. Pressingul avansat a dat roade, urmând și primul gol, în minutul 83, prin același Nicușor Stanciu, cu un șut din interiorul careului. Golul al doilea, a fost marcat de Valentin Mihăilă, în minutul 90+3.

Cei mai buni jucători ai formației României, au fost de departe Nicușor Stanciu și Olimpiu Moruțan, iar la polul opus nu poate fi altul decât atacantul George Pușcaș, care a făcut figurație pe teren, fiind introdus titular, după jocul anterior cu Israel, când a intrat din postura de rezervă, evoluând și atunci destul de șters.

După cele 6 etape consumate, România își păstrează locul secund în grupa I, cu 12 puncte, cu două puncte mai puțin față de Elveția (locul 1) și cu un punct peste Israel (locul 3). În următoarele două etape, ce se vor disputa pe 12 și 15 octombrie, România va evolua în deplasare cu Belarus, respectiv cu Andorra, acasă.

Declarația selecționerului României, Edy Iordănescu, după victoria cu Kosovo

După meci, la conferința de presă, selecționerul Edy Iordănescu, a declarat următoarele: „Salut efortul echipei, salut sufletul mare al echipei și victoria de trei puncte. Nu au fost toate momentele așa cum mi-aș fi dorit, am luptat, am trecut și prin situații dificile, dar echipa a dat tot și obiectivul nostru era exclusiv pentru trei puncte. Vreau să dedicăm cele trei puncte suporterilor Echipei Naționale, pentru că știu că suferă și trăiesc alături de noi, nu în ultimul rând și celor care au fost sâmbătă alături de noi și i-am trimis acasă, nu atât de fericiți cum ne-am fi dorit. Referitor la întreuperea jocului, a fost și pentru mine ceva nou, am trăit momente când a picat nocturna, s-a mai întâmplat una, alta, dar niciodată să stăm 40 de minute. Nu știam ce se întâmplă, speram să nu se termine meciul la masa verde, băieții tot întrebau. Este bine că, după ce am reintrat, echipa a reușit să se conecteze așa cum ne-am dorit.”

Autor, Alexandru Neata

Comentarii:
Publicitate,

 

După un meci spectacol al etapei a 6-a, Rapid învinge Farul, scor 3-1

 

Card image